Zilele verzei murate din Slovacia
„Stupavské zelé”, DOP, este o salata de varza murata obtinuta prin fermentarea lactica a verzei crude cultivate fara niciun adaos de conservanti.
„Stupavské zelé”, DOP, este o salata de varza murata obtinuta prin fermentarea lactica a verzei crude cultivate fara niciun adaos de conservanti.
Sotii Perrine si Charles Hervé-Gruyer ne descriu aventura instalarii fermei lor bio-ecologice din Normandia.
Mangoldul este cunoscut si ca sfecla pentru frunze sau sfecla elvetiana.
Plantele aromatice, medicinale si parfumate vegeteaza bine in stancarii, gradini de piatra, in spatii insorite si pe terasele blocurilor.
Carne de vita din rasa sura maghiara „Magyar szürkemarha hús” IGP, Ungaria, se recunoaste usor datorita culorii sale rosu aprins inchis.
Carrefour a lansat COOPERATIVA AGRICOLA CARREFOUR VARASTI, un proiect de anvergura, care aduce mai aproape producatorii agricoli si oamenii care apreciaza produsele romanesti de calitate, cu super gust si la preturi avantajoase.
Ferma biodinamica este locul in care negociem relatia noastra cu natura.
Friptura de miel este mancarea traditionala de paste.
In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea.
„Aischgründer Karpfen” IGP, Germania, este un crap-oglinda din specia Cyprinus carpio, oferit ca mancare traditionala in numeroase restaurante din Aischgrund sau Nurnberg.
Mica gospodarie de munte se preteaza la cresterea vacilor in sistem extensiv, recomandabil in conditii de crestere cat mai apropiate de cele naturale.
Compostul este obtinut prin descompunerea naturala a resurselor organice in elemente nutritive stabile, usor de asimilat de catre plante.
Agricultura trebuie sa se fixeze numai pe viata insasi, care se gaseste in mica ferma familiara unde munca devine placuta si spirituala.
Khao Sangyod Muang Phatthalung, IGP, este un orez din varietatea Sangyod Phatthalung, fotosensibil si cultivat in zone de campie.
''Pizzoccheri della Valtellina”, Italia, sunt paste fainoase facute dintr-un aluat care contine cel putin 20 % faina de hrisca in amestec cu alte tipuri de faina.
Proiectul ''Farminary'' de la Seminarul Teologic Princeton, SUA, integreaza educatia teologica cu agricultura durabila la scara mica.
Aproape 50000 de consumatori din Germania au votat cele mai bune magazine si supermaketuri ecologice din tara.
Intr-un raport realizat de Serviciului Agricol Extern al Statelor Unite se afirma ca cererea de produse ecologice pe piata romaneasca este in continua crestere.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev