Produse ecologice traditionale de la Manastireni
Gospodarie taraneasca ecologica Aurora Gansca din Manastireni este situata la 45 kilometri de Cluj.
Gospodarie taraneasca ecologica Aurora Gansca din Manastireni este situata la 45 kilometri de Cluj.
Zona dintre Huedin si Cluj este o zona interesanta din punct de vedere geografic, istoric, dar mai ales etnografic, unde cultura maghiara a ramas intacta. Zona include 40 de sate.
PRONAT S.R.L., importator, procesator si distribuitor de produse naturale si BIO, va organiza in data de 7 Octombrie 2017, orele 09:00-18:00, primul targ de acest gen din Romania.
Festivalul de Toamna al Economiei Germane are loc in Piata Unirii, intre 29 septembrie si 1 octombrie. Deschiderea oficiala va fi marcata vineri prin deschiderea butoiului cu bere, urmata de un tur al standurilor si de un concert al fanfarei din Foieni.
Cafeneaua Bastille, la fel ca multe alte restaurante ecologice si durabile, se aprovizionaza de la fermierii locali ori de cate ori este posibil. Cu toate acestea, Bastille Cafe din Seatlle, SUA, impreuna cu compania agricola Seattle Urban Farm au facut un pas inainte, pentru aprovizionare cu legume, producand direct pe acoperisul localului.
Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.
La Cluj s-a deschis ''Colina Farms'', o ferma bio in stil american, cu legume livrate la usa apartamentului si cu o zona de picnic la Vultureni, judetul Cluj.
Produsul „Jambon noir de Bigorre”, DOP, din Franta, are partea de jos a piciorului intacta, prima bucata taiata din sunca este rotunda, incluzand intregul capac care ramane acoperit cu un strat de grasime.
Boccaccesca, inspirata de parfumul, culoarea si aroma florilor, atrage nenumarati vizitatori pe strazile inguste medievale din Certaldo Alto, Toscana, Italia.
Specialitatea Traditionala Garantata „Pastarma govezhda” din Bulgaria, rezulta in urma unei metode de productie traditionale utilizate in procesele de productie care consta in sarare, maturare si uscare.
Ceapa cu denumirea de origine Oignon doux de Cevennes este o ceapa tarzie, cultivata pe terase, de culoare de la alb sidefiu la aramiu, cu bulb de forma rotunjita spre romboidala, cu aspect lucios si cu tunici fine si translucide.
Provincia Malatya, din Turcia, este considerata "capitala mondiala a caisei".
Aloe vera gaseste conditii foarte bune de dezvoltarea in Guastatoya El Progreso din Guatemala, fiind o sursa valoroasa de venit pentru micii fermieri.
Sanzienele galbene (galium verum), fac parte din flora spontana si sunt raspandite in Europa si Asia.
Foarte multe gradini naturale folosesc pietrele pentru construirea de razoare si terase pentru plante.
„Traditional Welsh Perry”, IGP, Tara Galilor, este denumirea atribuita sucului de prima presa din pere pentru cidru.
„Welsh Laverbread” este o delicatesa galeza unica, renumita in intreaga lume.
Cafeaua „Kopi Arabika Gayo” IGP, Indonezia, se cultiva la altitudini cuprinse intre 900 m si 1 700 m in zona muntoasa Gayo.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev