Agricultura ecologica este intr-o continua crestere in regiunea Tirol, din Austria.
In ultimii doi ani, in Tirol, au fost infiintate aproximativ 190 de ferme ecologice pornind din sectorul productiei de lapte si terminand cu cultivarea legumelor. Mai mult de 20%, adica peste o cincime din fermele din Tirol, sunt ferme ecologice si tendinta continua sa creasca, cu toate ca exista si numeroase piedici. Potrivit unor rapoarte tiroleze de marketing, piata produselor alimentare solicita tot mai multe produse ecologice. Aceasta piata ofera fermierilor austrieci conditii mai bune pentru a-si vinde produsele la un pret mai bun. Astazi, canalele de marketing sunt mai utilizabile, dar cu toate ca acestea, Austria este dependenta de pietele externe, cum ar fi piata germana.
In Tyrol, laptele este produsul principal. Exista insa si o tendinta ascendenta in sectoarele fructelor ecologice, legumelor si carnii ecologice. O ferma de animale din Tirol are o medie de zece vaci si multi fermieri sunt agricultori cu norma partiala. Agricultura ecologica se potriveste foarte bine conditiilor de aici si ofera un bun venit suplimentar. In plus, numeroase ferme profita de oportunitatea de a trece la agricultura ecologica, iar Camera Agricola din Tirol (ACA), recomanda fermierilor acest lucru, daca doresc cu adevarat.