Cel mai mare terci ecologic din lume

La marea expozitie agricola Agroport West Lviv 2018 , care a avut loc in Ucraina, a fost preparata cea mai mare cantitate de terci de cereale doar din produse ecologice certificate.

Terciul a avut greutatea de 3285 kg. Agricultorii si companiile bio din toata Ucraina au livrat de la mari distante, produsele lor pentru a pregati un terci de hrisca cu carne si ciuperci. Din regiunea Poltava, s-au adus 1225 kg de hrisca ecologic si 100 de litri de ulei de floarea-soarelui ecologic. Kharkiv a furnizat 300 de kilograme de ceapa bio iar o compania de la Kiev a livrat ardei negru organic si mirodenii verzi organice. Agricultorii din regiunile Lviv, Volyn, Ternopil, Vinnytsya si Jitomir au furnizat: 20 kilograme de ciuperci, 100 de kilograme de morcovi, aproape 500 kilograme de carne de vita si porc, 15 kilograme de usturoi, 50 de kilograme de unt, untura si verdeata.

20 de bucatari, care includ si cei mai buni bucatari din restaurantele din Lviv, au lucrat, cu un efort deosebit la pregatirea terciului. In total aproape 100 de persoane au fost implicate in procesul de gatire, iar prepararea tuturor ingredientelor a durat aproape o saptamana. Un record mondial de mancare numai din produse ecologice, necesita cateva luni de pregatire formala, dar la Lviv s-a reusit sa se pregateasca cea mai mare cantitate de pasta de hrisca fiarta intr-o singura zi.

 


Cautare