Falukorv este numele carnaciorilor care se fac in orasul suedez Falun de sute de ani.
Totul a inceput la minele de cupru Falu care au folosit franghii facute din piele de bou pentru a scote minereul la suprafata. Au fost aduse numeroase animale pentru a fi sacrificate pentru pielea lor. Carnea rezultata era in general sarata si afumata. Multi dintre muncitorii de aici erau de origine germana, iar din carnea de bou au facut renumiti carnaciori care azi poarta numele de Falukrov.
Falukorv este acum un aliment cu denumire protejata la nivelul Uniunii Europene. Cea ce inseamna ca acesti carnaciori indeplinesc anumite cerinte conform unui caiet de sarcini pentru a putea purta eticheta Falukrov. De exemplu, in caietul de sarcini este specificat ca Falukrov trebuie sa contina cel putin 40 la suta carne. Una din cerintele UE pentru afi protejat este, de asemenea, faptul ca produsul trebuie sa fie o specialitate traditionala garantata (Falukrov STG).