Poieni cu lacramioare
Doua poieni cu lacramioare (Convallaria majalis) se gasesc la “Piatra Pintii”, din satul Borza, Judetul Salaj si in padurea Potoc, Judetul Maramures.
Doua poieni cu lacramioare (Convallaria majalis) se gasesc la “Piatra Pintii”, din satul Borza, Judetul Salaj si in padurea Potoc, Judetul Maramures.
Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.
Salcia de Florii inlocuieste, ramurile de maslin si finic, care nu se gasesc in Romania.
Retete culinare cu specific romanesc la ferma Dacilor Tohani, judetul Prahova.
Turismul rural reprezinta pentru dezvoltarea satelor romanesti, un bun mijloc pentru a cunoaste si a intelege identitatea unui popor milenar, cladit pe mituri si cunostinte stravechi.
„Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.
Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara Prejmer, judetul Brasov are clinica veterinara, brutarie si carmangerie.
Dalmatinska pecenica” IGP, Croatia, este un produs din carne uscata, cu termen indelungat de pastrare, fara os, obtinut din muschiul longissimus dorsi de porc.
Lakabe este unul din miile de sate medievale spaniole abandonate care s-a transformat in sat ecologic.
Este un produs apreciat de catre gurmanzii din lumea intreaga, are un gust unic si este preparat dupa retete traditionale frantuzesti.
Rodiul (rodia) originar din Iran se cultiva in Asia Centrala, Georgia, Armenia, Azerbaijan si regiunea Mediteranei de cateva milenii.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Se asigura finatare 100% nerambursabila in proiecte rurale nonagricole in servicii, agroturism, etc.
Legea 288/2020 modifica Ordonanta subventiilor agricole, iar prevederile ei se aplica incepand din Campania 2021 de depunere a cererilor la APIA.
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.
„Ennstaler Steirerkas”, DOP, Austria, este o branza din lapte acru obtinuta din lapte de vaca crud sau degresat si pasteurizat.
O reteta gustoasa de scrob banatean de ficat de pui, cu ceapa, oua, etc.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev