Scoala de gatit din ferma
Dawn Broeder considera ca mancarea, gatitul si achizitionarea de alimente locale, sunt cele mai importante lucruri pe care le poate face, pentru comunitate.
Dawn Broeder considera ca mancarea, gatitul si achizitionarea de alimente locale, sunt cele mai importante lucruri pe care le poate face, pentru comunitate.
In fiecare an sarbatorim Ziua Internationala a Femeilor Fermier pe data de 15 octombrie.
Ecovillage de Pourgues este un sat ecologic activ din 2017.
Produs traditional din vestul Romaniei.
Pensiunea Raven's Nest se afla in Salciua, judetul Alba, intr-o zona muntoasa retrasa si linistita.
Mozzarella di Gioia del Colle” DOP, Italia, este un tip de branza proaspata pe baza de pasta filata, produsa doar din lapte crud integral de vaca la care se adauga o cultura de zer fermentat.
In Marginimea Sibiului, cu pasunile sale alpine, se continua traditia ancestrala a producerii branzei telemea, a laptelui gros, a branzei de burduf, a branzei framantate sau a urdei.
Cercetatorii de la Universitatea din Leeds din Anglia au descoperit ca ciupercile din sol pot oferi cantitati semnificative de fosfor si azot culturilor de cereale.
Un sfert (25%) din toate produsele alimentare si bauturi, lansate in Germania in 2017, au fost ecologice sau au prezentat ingrediente ecologice.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Reteta de sangerete din judetul Timis.
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
Rotatia in agricultura ecologica constituie un element tehnologic de baza prin care trebuie sa se realizeze un echilibru intre culturi.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Virtutile semintelor de dovleac au fost descoperite in cele mai vechi timpuri.
Proiectul “Restaurarea pajistilor si trasee tematice in Angofa”, a fost selectat spre finantare de Asociatia Europeana de Conservare a Mediului (EOCA), iar castigatorul va fi desemnat in urma votului public.
Brawnzeturile Rawckers se produc, de cuplul raw vegan Stefan & Marisha, intr-o fabricuta din Timisoara
In Franta se poate manca excelent in restaurantele traditionale situate in spatiul rural.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev