Stâne, Gusturi și Tradiții românești
Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
Anual, in curtea Ministerului Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se organizeaza evenimentul „Stâne, Gusturi și Tradiții românești”.
Perioada victoriană a modelat probabil cel mai mult modul în care sărbătorim acum Crăciunul.
„Să facem Valea Po să zâmbească” este un program fundamental pentru punerea în valoare a mediului în care trăim, ușor de implementat și de multiplicat.
Localitatea Săvârşin se dezvolta, ca un centru de atracţie turistică importanti datorită Castelului Regal.
Proaspata si racoroasa, aceasta salata de castraveti cu telemea poate fi cina noastra sau garnitura la o friptura sau gratar.
Pastrama ”Deltaica” de crap argintiu si se comercializeaza ca produs romanesc atestat traditional.
Antica Marinela P.F.A. din Butea, Județul Iași, produce primul vin traditional.
Targul de Craciun din Praga este cel mai cautat eveniment din oras si atrage anual un numar mare de cehi si straini.
Pe langa variantele traditionale de carnati de casa, din diferite tipuri de carne, retetele lor variaza si in functie de regiunea in care sunt facuti, avand ingrediente care le confera o aroma aparte.
Iarna este probabil anotimpul cel mai bogat în evenimente, dominând sărbătorile creștine din Austria.
Pentru momentele in care aveti pofta de un preparat traditional romanesc, va recomandam o reteta tipic munteneasca!
„Aito saunapalvikinkku”/„Äkta basturökt skinka” IGP, Finlanda, este un produs din carne obținut din jambon întreg sau din felii rotunde de jambon de la porci pentru îngrășat.
În ultimii 12 ani, în România au dispărut câte 134 de gospodării țărănești în fiecare zi.
În contextul actual, în care se discută intens despre problema securității alimentare și a crizei alimentare în desfășurare, o serie de inițiative și soluții au fost puse în practică de cetățeni, fermieri și țărani din Ucraina.
Piaţa produselor organice în România ar putea creşte dacă autorităţile române ar începe, ''puţin câte puţin'', să furnizeze alimente organice în spitale, şcoli şi universităţi, au declarat, într-un interviu pentru AGERPRES, reprezentanţii Comisiei Europene.
Noiembrie în Bassa Parmense înseamnă November Porc, un eveniment itinerant care se desfășoară pe parcursul a 4 weekend-uri în municipiile Sissa, Polesine, Zibello și Roccabianca.
In comuna Pianu, Județul Alba, in cadrul carmangeriei Sbuciumelea Ioan Î.F., se produc printre cei mai buni virsli traditionali.
In Artisan Grain Collaborative, facem cunoștință cu brutarii și fermierii din Vestul Mijlociu care lucrează pentru a reconstrui o piata locală.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev