Rațe, nu pesticide

Ratele se utilizeaza ca metoda tradițională de intretinerea ajutand fermierii și protejand in acelasi timp natura.

În China, Japonia, Iran, Nepal și Franța, tot mai mulți fermieri redescoperă o tehnică veche de cultivare a orezului: în loc să folosească pesticide, lasă rațele să se ocupe de dăunători. Pe lângă faptul că protejează mediul, această metodă oferă și culturi mai sănătoase. Într-o lume în care agricultura industrială are un impact tot mai mare asupra ecosistemelor, soluțiile tradiționale ar putea fi cheia unui viitor sustenabil. Avem o listă lungă de beneficii, din care amintim cateva. Pe măsură ce rațele mănâncă insecte și buruieni dăunătoare, ele împiedică utilizarea pesticidelor chimice și plivitul manual în câmpul de orez. Ele primesc o dietă hrănitoare din consumul de insecte și buruieni în câmpurile agricole. De asemenea, excrementele de rață acționează ca un îngrășământ 100% natural pentru cultura de orez, prevenind nevoia de îngrășăminte chimice.

Pe urma, mișcarea continuă a rațelor în câmpul de orez oferă stimulare naturală și aerarea solului, ceea ce crește disponibilitatea nutrienților precum azot, fosfor și potasiu pentru plantele de cultura. Tehnologia mixta de cultura de orez si de crestere a ratelor determină reducerea emisiilor de gaz metan din câmpurile de orez, contribuind la reducerea schimbărilor climatice. În comparație cu sistemul tradițional de cultivare a orezului, tehnologia integrată orez - rață reduce la minimum costurile de producție, mărește productivitatea orezului și oferă beneficii pentru mediu. Mai mult, crește veniturile fermierilor prin vânzarea de orez și carne de rață ecologică Tehnologia mixta orez-rața poate crește productivitatea orezului cu 20% și profitul net al fermierilor cu 50%. De asemenea, carnea de rață are un conținut ridicat de proteine ​​și alte valori nutritive. Acest lucru poate contribui la abordarea problemei insecurității alimentare și a malnutriției in multe regiuni ale globului.


Cautare