Experienta de fermier a ajutat-o pe Erin Wade sa deschida lantul de restaurante Vinaigrette.
Erin Wade lucra in 2002 la o editura de moda la New York, dar petrecand o vara in Santa Fe, unde parintii ei au detinut 10 ha de teren, s-a indragostit de gradinarit si de gatit. Astfel in 2003 a revenit definitiv acasa pentru a repara casa si a lucra pamantul. Timp de 10 ani a lucra ore in sir la infiintarea a zeci de paturi inaltate pentru legume, la construirea serei si a rezervorului de apa, sau a microfermei de pasari, capre si porci.
Pe fiecare pat inaltat, si protejat cu folie de acoperire, recolteaza aproximativ 25 de kilograme. Pe alte paturi cultiva rosii, ardei si flori. Florile sunt destinate decorarii restaurantelor unde se gatescc meniuri de mancare proaspata si sanatoasa. Nu toate cele 10 hecatre de teren sunt, inca, recuperate pentru agricultura, dar exista un proiect pentru a planta vita de vie, pentru struguri de vin, si lavanda care necesita mai putina apa.
Ea spera, ca modelul de afaceri agricultor – proprietar de restaurante, sa devina mai raspandit in viitor, deoarece garanteaza transparenta si calitatea ingredientelor din meniul restaurantului si asigura cerere constanta din partea fermei. Intr-o calatorie plina de succes in lumea restaurantelor, Wade spune ca ferma a invatat-o foarte multe despre necesitatea de a sta si observa inainte de a actiona. Erin Wade, detine restaurante in Santa Fe si Albuquerque. New Mexico, USA, si se bucura ca poate oferii clientilor ei, preparate culinare locale, proaspete, durabile si sanatoase.
Vinaigrette from Kim E Richardson on Vimeo.