Cerere pentru produse bio in Orientul Mijlociu

Potrivit datelor furnizate de “Organic & Natural Products Expo” din Orientul Mijlociu, se asteapta ca vanzarile de produse bio, sa ajunga la 18,42 miliarde de dolari in 2022.

Aceasta cresterea poate fi observata intr-o varietate de sectoare, precum comertul en-gros sau HoReCa. Cresterea cererii de produse si mancare bio, naturala si sanatoasa s-a remarcat si prin cresterea cu 60% a spatiului de depozitare cu amanuntul in ultimii 5 ani. Unele lanturi de distributie ale produselor ecologice din Emiratele Arabe Unite au inregistrat o crestere de 200% incepand din 2016.

Importurile totale de alimente ale tarilor din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului  vor atinge valoarea de 53,1 miliarde de dolari, pana in 2020. In Orientul Mijlociu cresterea cererii de alimente si bauturi este stimulata de o populatie tot mai mare, compusa din expatriati din tari care promoveaza sanatatea naturala si traditiilor culinare, si care folosesc ingrediente proaspete, naturale, fara substante chimice. Emiratele Arabe Unite promoveaza alimentele sanatoase destinate tinerilor, incurajand fermierii locali si comerciantii cu amanuntul sa ofere produse si mancare bio.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cautare