Produsea bio de la ferma ecologica Herrmannsdorf

Herrmannsdorf este un model de ferma ecologica din Germania care insufla in mintea consumatorilor ideea ca productia artizanala de alimente este intr-adevar o arta.

La Herrmannsdorfer Landwerkstätten, in cadrul fermei situata in sudul orasului Munchen sunt oferite cursuri, la sfarsit de saptamana, sub forma de ateliere de alimente, in care grupul tinta este format din consumatori si personalul magazinelor de specialitate wholefood, care doresc sa experimenteze cum se fac carnatii sau painea de casa. O camera de aproximativ 150 mp a fost creata special, cu mese si tot echipamentul necesar pentru buna desfasurare a cursurilor unde participa intre 12 si 20 de cursanti. Sunt sase cursuri diferite pana in prezent: doua pentru preparat carnati (2-3 ore / 4 ore), doua pe procesare carne si doua pentru copt produse de panificatie (unul pentru covrigi si altul pentru paine). Participantii invata o multime de lucruri despre cereale, tipuri de faina, drojdie, aluat acru si aluaturi cu perioade diferite de fermentatie. Cursurile se tin seara, odata pe saptamana (de exemplu, intre orele18.00-21.00). Foarte populare sunt cursurile care combina facutul carnatilor Weisswurst si coptul covrigilor bavarezi.

La Herrmannsdorfer Landwerkstätten se organizeaza evenimente si petreceri private, cu posibilitatea de a integra cursurilor si excursii in ferma pentru a vedea porcii, puii sau gradinile de legume si fructe. Ferma detine 15 de bovine, 80 de porci, 1.000 de gaini si 400 de rate care traiesc impreuna pe un camp de 3 hectere ocupat cu trifoi. Livrarile de carne si mezeluri de la macelaria fermei merg la 100 de magazine din sudul Germaniei. Deosebit de impresionante sunt preparatele de carne precum: jambon intarit pe os, sunca San Daniele, carnatii Weisswurst sau salamul cu mucegai (premiat cu aur in 2014 ca cel mai bun produs organic din Bavaria).

In jur de 100 de ferme ecologice din sud-estul Bavaria beneficiaza de un sistemul extins de marketing cu compania Hermannsdorf. Unii, mici producatori organici aduc si unu doua animale pe an pentru sacrificat, si sunt ajutati astfel sa supravietuiasca. Mii de vizitatori vin sa vada modelul integrat Hermanndorfer unde li se ofera pe deasupra si specialiati de cafea, prajita proaspat intr-o instalatie Merchant & Friends.

 

 


Cautare