Brazilia: Produsele cosmetice pe baza de plante

Brazilia, tara cu o biodiversitate naturala imensa este un important furnizor de materii prime pentru produsele cosmetice pe baza de plante.

Aici gasim cele mai importante branduri bazate pe natura si un numar tot mai mare de firme producatoare de cosmetice certificate ecologic.

Jens Schmitt, proprietar al firmei LaboPhyto, intentioneaza sa produca ecologic cosmetice naturale certificate atat pentru piata locala cat si pentru export. Jens Schmitt vorbeste perfect limba portugheza, are multi prietenei si colaboratori in Brazilia si tot aici a cunoscut-o pe femeia care i-a devenit sotie. Sa mutat cu familia la Palhoca in apropierea Florianopolis, in statul federal Santa Catarina, unde a deschis o fabrica de produse cosmetice.

Tanara antreprenoare Ananda Boschilia e Santos a comercializat cosmeticele naturale sub marca Alva Brasil, distribuirea fiind facuta prin propriul magazin si online. In perioada 2010 - 2012, vanzarile la Alva Brasil a crescut cu 180%. Brandul german Alva este certificat de Ecocert si vegan, si acest lucru e bine primit de cumparatori.

 

Herbia este numele de brand creat de Sebastian Schlossarek si Rafael Krause care s-au stabilit in Brazilia de cativa ani. Au inceput cu cultivarea, prelucrarea si cercetarea plantelor aromatice, producand cosmetice naturale si uleiuri esentiale. Exista o cerere foarte mare a produselor HERBIA in Europa. Alti producatorii cunoscuti de cosmetice naturale sunt firmele Surya, Ikove si Cativa Natureza.

Surya a inceput in 1995 cu produse de henna și este lider de piata in Brazilia in acest segment. S-a concentrat pe ingrijirea parului, si pe produse de ingrijire a corpului.

Ikove Organics, infiintata in anul 2002, este, de asemenea, o companie internationala, specializata in uleiuri din Amazon.

Cativa Natureza este foarte activ pe piata braziliana ca producator de cosmetice naturale certificate si detine primul lant de magazine cosmetice din Brazilia cu peste 100 de produse. Cativa Natureza, creata in 2007, are o cerere importanta de produse cosmetice si deja exporta in Spania si Polonia.

 

Boticário este cea mai mare firma de cosmetice din Brazilia, detine 3.750 de magazine, are 22.000 de angajati si cifra de afaceri de 3,3 miliarde dolari.

Compania Natura Brasil, in schimb, vinde produsele sale naturale, in principal, printr-o retea uriasa de cca 1,2 milioane de revanzatori in intreaga America Latina.


 

 


Cautare