Cultivarea florilor comestibile este o problema de cunoastere si daruire.
Aceasta ocupatie pare a fi o combinatie de creativitate, dinamism si capacitatea de organizare. Impresiile devin clare cand faci o vizita cultivatorului israelian Shimon Mizrachi. In hala de lucru ai impresia ca ai intrat intr-un laborator de cercetare. Aici, lucratorii aleg tipurile de flori comestibile si le pun in ambalaje pe sortimente. Shimon si sotia sa formeaza o echipa puternica. Doamna Shula se ocupa de afaceri pentru ca comunica mai bine si cunoaste limba engleza. Domnul Shimon se ocupa de cel 20 de hectare de flori comestibile si este preocupat ca cele 35 de soiuri sa infloresca la timp pentru a oferii comenzile solicitate de clienti. Si pentru asta, este nevoie de o foarte buna planificare a epocilor de cultivare.
Florile odata recoltate au o perioada de viata de maxim 6 zile, timp in care trebuie sa ajunga pe masa consumatorilor. Familia Mizrachi a cultivat la inceput dovleac. Acum cultiva dovleac doar pentru flori. Colaboreaza foarte bine cu firma AGREXCO care se ocupa de clientii din industria hoteliera, catering si export. Anul trecut a organizat o companie de promovarea in reteauna Metro din Elvetia. Din Anglia vin cele mai multe oferte pentru florile comestibile. SUA de asemenea este un client foarte bun. Florile comestibile se folosesc ca decor la preparatele culinare. Cand gustul devine clar acesta variaza de la cald si dulce la acru si sarat. Cei care viziteaza ferma si gusta, raman profund impresionati.