Sarbatoarea de Craciun in Maramures
În Maramureș, de Crăciun satele răsună de colinde, iar în casele țăranilor se mai păstrează vii numeroase tradiții și obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.
În Maramureș, de Crăciun satele răsună de colinde, iar în casele țăranilor se mai păstrează vii numeroase tradiții și obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.
Bucătăria ardelenească este una plină de savoare, fiind o bucătărie în care mâncărurile s-au îmbogățit unele de la altele prin intermediul culturilor existente.
Pentru cei care iubesc gorgonzola, pastele cu gorgonzola sunt obligatorii, dupa ce ati degustat branza cu paine.
Crăciunul în satele din Dobrogea aducea cu el o multe tradiții și obiceiuri, dar și o atmosferă de tihnă și de împlinire sufletească, pe vremea bunicilor și a străbunicilor noștri.
Coșurile cadou gourmet oferite în perioada Sărbătorilor de iarnă au devenit tot mai populare în România, dar cele mai frumoase le gasiti la bacania de pa Strada Louis Pasteur, nr. 74, din Cluj Napoca.
Obiceiurile de Crăciun se respectă cu sfintenie în satele din Muntenia și Oltenia.
Pentru a 5-a oară, Bio Verlag, unul dintre cei mai importanți lideri de opinie din sectorul ecologic din Germania a oferit premiile „Bestes Bio 2023” pentru produsele care le plac în mod deosebit consumatorilor.
Dasano este o bacanie online, cu produse de calitate cu precadere romanesti bio si 100% naturale, din orasul Galati.
Toba de casă și Răciturile de casă (piftii) produse de „CARMANGERIA BUNICILOR” sunt atestate ca produse tradiționale.
În Evul Mediu, au apărut așa-numitele „piețe de decembrie”, care s-au transformat rapid în „piețe de Crăciun, precum Piața din Frankfurt, ce dateaza din 1393.
Sărbătorile de iarnă ne pot aduce multe bucurii dar și neplăceri digestive.
Tăierea porcului este un obicei vechi in Tinutul Vulcanilor cunoscut prin Lacul Sfanta Ana si baile Tusnad.
Grădinăritul intensiv necesită implementarea unor tehnici de grădinărit care economisesc timp și spațiu pentru a maximiza rezultatele de creștere.
Slavonska kobasica” este un cârnat conservat fermentat, din Croatia, obținut prin umplerea unui intestin subțire de porc cu carne de porc tocată și grăsime.
“Zeppole Calabresi” este o rețetă regională tipică de Crăciun din sudul Italiei, avand un aluat de bază făcut din făină, și drojdie.
Crăciunul în Elveția împărtășește multe obiceiuri de la vecinii dar are multe tradiții proprii.
De Sărbători vă recomandăm să folosiți pomi de Crăciun cu rădăcină protejată sau la ghiveci, care pot fi replantați foarte ușor la începutul anului viitor.
Italo’s Prodotti Italiani Gourmet, Cluj-Napoca, este un nou concept de magazin, ce face cunoscută cultura culinară italiană.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev