Arieseni – un loc plin de frumusete
Un loc plin de frumuseti nemaiintalnite, desprinse din poveste ce te readuc la traditii pe care nu le mai gasesti niciunde. Daca esti un iubitor de natura, sigur te vei indragosti de aceasta comuna.
Un loc plin de frumuseti nemaiintalnite, desprinse din poveste ce te readuc la traditii pe care nu le mai gasesti niciunde. Daca esti un iubitor de natura, sigur te vei indragosti de aceasta comuna.
Valoarea alimentara si terapeutica a legumelor se apreceaza ca maxima atunci cand acestea se consuma in stare proaspata.
O traditie a elvetienilor este "Parada ridichilor luminate" (Räbeliechtli-Umzug).
Infuzia preparata din floare de tei este un remediu impotriva racelii, a gripei si un bun calmant al sistemului nervos.
Transilvania se afla pe primul loc al regiunilor din lume, unde trebuie sa se indrepte calatorii in 2016.
Maca este radacina unei plante care creste in Peru, Bolivia, Paraguay si Argentina.
Asociatia Traditii maramuresene organizeaza anual la Casa Armatei din Baia Mare evenimentul intitulat dansul de lasatul secului.
Polenul cuprinde toti aminoacizii esentiali, lipide, glucide, vitamine, minerale, enzime, etc.
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil, realizat din carne de porc aleasa la rosu, provenita de la porcine cu greutatea in viu de peste 100 kg si din slanina tare.
Un Dirndl este un tip de rochie purtata de femeile din Austria si Bavaria, la sarbatorile si festivaluri traditionale precum Oktoberfest din Munchen.
Producatorii de mere din Tirolul de Sud s-au angajat sa oferite calitatea care poate fi gustata cu fiecare muscatura.
Cafeaua Arabica este specia de arbore de cafea cea mai raspandita si mai apreciata, considerata prima specie de cafea care a fost cultivata fiind prezenta in sud-vestul Etiopiei de mai bine de 1.000 de ani.
Regiunea Landes este o vasta campie din sud-vestul Frantei unde se gaseste acum cea mai mare padure de pini din Europa, plantati in mijlocul secolului 19, pe timpul domniei lui Napoleon III.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
Dupa cum spune traditia populara la data de 10 noiembrie incep “Filipii de toamna”, care dureaza sapte zile, astfel trei dintre Filipi sunt celebrati inainte de postul Craciunului, iar ceilalti patru Filipi in post.
Premiu special pentru meniu diversificat pe anul 2015 a fost castigat de Pensiunea Leonardo, din Bolotesti, judetul Vrancea.
In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies delicatese care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.
Iaurtul Bio de la Olympus este o noutate pe piata din Romania, si este produs la Halchiu, judetul Brasov.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev