80 ani de viticultura cooperatista la Albig, Germania
In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.
In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.
Sarbatoarea Pastelui aduce cu sine o sumedenie de traditii si obiceiuri, care mai de care mai frumoase. Sa descoperim si noi cateva dintre acestea, traditii diferite in functie de zone ale Romaniei.
Cuprul este capabil sa distruga bacteriile si virusii nedoriti. Este interesant ca medicina ayurvedica stia acest lucru inca de pe vremea cand bacteriile erau o notiune necunoscuta stiintei. Ayurveda recomanda si astazi pastrarea apei de baut in vase de cupru.
Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.
Traditia spune ca inainte de Florii se strang brate intregi de ramuri inmugurite de salcie si se duc la biserica, pentru a fi sfintite de preot.
In Anglia, Sf. Gheorghe a capatat o popularitate imensa dupa traducerea "Faptelor" sale in anglo-saxona in secolul VIII.
Scortisoara este o excelenta sursa de fibre si minerale.
„Miel de Liébana”, DOP, Spania, este un produs alimentar, fabricat de albinele melifere din nectarul florilor sau din secretiile provenite din partile vii ale plantelor care cresc in ecosistemele din Liébana.
Sighisoara este considerata bijuteria medievala a Romaniei si este asezata pe valea Tarnavei Mari, in judetul Mures.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Eticheta vinului Marcea Chardonnay reprezinta “Casa Memoriala Liviu Rebreanu”, situata in Valea Mare - Podgoria, Stefanesti, Arges.
Ziua de 11 aprilie este Sarbatoarea Dintilor conform calendarului popular.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
Nucsoara da parfum sarbatorilor dar este si benefica sanatatii.
„Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.
Jidvei a fost ales sat cultural romanesc 2016.
Uleiul de palmier brut si nerafinat contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori mai multi decat tomatele.
Soiul Zghihara de Husi este cunoscut numai in podgoria Husi, judetul Vaslui, si este un sprintar vin de cursa lunga.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev