Ovazul, spalier pentru mazare verde
Obiceiul de a cultiva mazariche in amestec cu ovazul este cunoscut sub denumirea de borceag.
Obiceiul de a cultiva mazariche in amestec cu ovazul este cunoscut sub denumirea de borceag.
In centrul istoric al orasului Gyula, in piata Erkel Ferenc se afla Cofetaria de „O suta de ani”, care a fost infiintata in 1840 de catre cofetarul sef Salis András.
Bio-Swale este un tip de sant, care se utilizeaza pentru controlul eroziunii si conservarea umiditatii in sol.
„Janu siers” este produsa din lapte si coagul, la care se adauga unt sau smantana, oua, sare si seminte de chimion.
Expertii de produse Whole Foods Market au identificate 10 tendinte alimentare de top pentru anul 2016.
Carnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.
Ecologistii spun ca amenintarea momentului este interdictia de a pasuna in perioada decembrie – aprilie.
Placinta intinsa se face in foarte multe locuri din judetul Arad, inclusiv in satul Turnu, apartinator orasului Pecica
Vacantele la fermele taranesti au condus, printre altele, la o concluzie, apreciata si bine cunoscuta, a gazdelor germane: “un oaspete aduce mai mult profit decat orice alta activitate desfasurata in cursul unui an intreg”.
Plantarea zmeurului in container sau ghiveci va poate ajuta sa economisiti spatiu din gradina dumneavoastra.
Acest fruct, un hibrid natural intre pomelo si portocala, nu este doar suculent si delicios, dar este sanatos si nutritiv.
Denumirea „Hajdusagi torma” DOP, se acorda radacinii plantei Armoracia rusticana (sin. A. lapathifolia) selectionate prin butasire in regiunea Hajdusag.
Terapia prin plutire se face in bazine de imersie in apa carora se dizolva cantitati mari de saruri Epson (sulfat de magneziu).
Supa de morcovi cu zarzavat este o supa fara ulei.
Parcul National Glaciar este o zona protejata natural, cu o suprafata de 566 560 hectare, situat in nordul Muntilor Stancosi, din statul Montana (SUA) si traverseaza frontiera in provincia Alberta (Canada).
Bari, orasul situat pe tarmul Marii Adriatice, in sud-estul peninsulei, este un important loc de pelerinaj intrucat aici se afla biserica ce adaposteste moastele Sfantului Ierarh Nicolae, facatorul de minuni, sarbatorit la 6 decembrie.
Lichiul (Hanklich) este un delicios desert nelipsit, in casele din Transilvania, in zilele de sarbatoare.
Un loc plin de frumuseti nemaiintalnite, desprinse din poveste ce te readuc la traditii pe care nu le mai gasesti niciunde. Daca esti un iubitor de natura, sigur te vei indragosti de aceasta comuna.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev