Targul Mesterilor Populari
Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
Artizanii din Romania vor participa, in perioada 22-24 mai, la Targul Mesterilor Populari din Cluj-Napoca.
Salamul „Finocchiona” IGP, Italia se caracterizeaza printr-o aroma de fenicul, prezenta in mixtura sub forma de seminte si flori, precum si printr-o textura moale a feliilor.
Numele lunii mai, in latina Maius, vine de la majores – nume dat de Romulus senatorilor romani.
Patata rossa Colfiorito reprezinta unul dintre cele mai renumite si apreciate produse tipice din Umbria, Italia.
„Traditional Ayrshire Dunlop” (Marea Britanie) este o branza cu pasta tare fabricata din laptele integral crud sau pasteurizat al vacilor din rasa Ayrshire.
„Frankischer Grunkern” sunt boabe de alac (Triticum Spelta), o specie de grau, recoltate inainte de a ajunge la maturitate si apoi uscate.
Arealul viticol Segarcea are o vechime de 800 ani, insa cea mai infloritoare perioada a existentei sale a reprezentat-o intervalul 1884 - 1947, cand a apartinut casei regale a Romaniei.
Stafidele sunt o alternativa sanatoasa la dulciuri si un aliat incredibil de puternic al organismului.
Prin gradinarit natural, fertilitatea solului poate fi restabilita usor, acesta devenind afanat si viu.
Masca naturala de grapefruit este un tratament naturist impotriva acneei si imbatranirii pielii
Consumul de ciuperci este in crestere si se observa un interes deosebit pentru Pleurotus ostreatus, care ocupa deja 26% din piata europeana.
Duminica Tomii, prima duminica dupa Pasti este dedicata Apostolului Toma in calendarul ortodox si sufletul mortilor in Calendarul Popular.
Curcubeul nutritiei - legumele si fructele colorate, o adevarata sursa de sanatate
Fructele de aronia, au continutul foarte mare in antioxidanti, mult mai mare decat afinele, merisorul sau rodiile.
Oli de L’Empordà este un ulei de masline extravirgin, din Spania, protejat DOP din luna martie 2015.
Usturoiul este utilizat in tratamentul semintelor de legume contra bolilor.
Vinul de Dragasani este cel mai bun vin de masa din Romania.
„Liliputas” este o branza produsa manual, in Lituania, cu continut ridicat de grasime (50 % in substanta uscata), cu consistenta semitare si avand forma unui cilindru cu capete rotunjite.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev