Ranjak din Insula Brac, Croatia Centrala, este ferma familiei Rajevic.
Aceasta ferma este situat pe drumul dintre Supetar si Nerezisca, pe frumoasa insula Brac. Intreaga proprietate este acoperit cu livezi de maslini inconjurata de un zid de piatra. In afara de maslini in ferma se mai gasesc si alte culturi mediteraneene: migdale, smochine, cirese, diverse culturi de legume, pe care familia le-a plantat pentru nevoile gospodariei. De asemenea, abunda culturile salbatice de plante medicinale si aromatice, utilizate la prepararea de ceai si la mancaruri.
Modalitatea de preparare si servire a preparatelor culinare are loc intr-o ambianta placuta, inconjurata de lavanda, rozmarin si salvie. Mancarurile sunt realizate dupa retetele traditionale din aceasta regiune. Din meniu nu lipsesc carne de miel, carne de pasare, branza si ouale, legumele si uleiul de masline, migdalele, smochinele uscate, vinurile, bauturile spirtoase locale si lichiorurile, sucurile naturale de cirese, lamaie, rodie, etc.
Specialitatile recomandate sunt felurile de mancare la cuptor (vitel, miel, pui, caracatita) si la gratar, precum mielul traditional si VITALAC, o specialitatea originala din Brac. La ferma familiei Rajevic copiii se pot distra pe leagane, tobogan si cutia cu nisip, iar adultii pot incerca bowling, sportul traditional din Dalmatia.