Traditii de Florii
Traditia spune ca inainte de Florii se strang brate intregi de ramuri inmugurite de salcie si se duc la biserica, pentru a fi sfintite de preot.
Traditia spune ca inainte de Florii se strang brate intregi de ramuri inmugurite de salcie si se duc la biserica, pentru a fi sfintite de preot.
In Anglia, Sf. Gheorghe a capatat o popularitate imensa dupa traducerea "Faptelor" sale in anglo-saxona in secolul VIII.
Scortisoara este o excelenta sursa de fibre si minerale.
„Miel de Liébana”, DOP, Spania, este un produs alimentar, fabricat de albinele melifere din nectarul florilor sau din secretiile provenite din partile vii ale plantelor care cresc in ecosistemele din Liébana.
Sighisoara este considerata bijuteria medievala a Romaniei si este asezata pe valea Tarnavei Mari, in judetul Mures.
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
Eticheta vinului Marcea Chardonnay reprezinta “Casa Memoriala Liviu Rebreanu”, situata in Valea Mare - Podgoria, Stefanesti, Arges.
Ziua de 11 aprilie este Sarbatoarea Dintilor conform calendarului popular.
Se rumenesc cu o lingura de untura, bucatile de carne si o ceapa taiata marunt.
Nucsoara da parfum sarbatorilor dar este si benefica sanatatii.
„Poljički soparnik” IGP, Croatia, este un produs de panificatie de forma unei paini rotunde.
Jidvei a fost ales sat cultural romanesc 2016.
Uleiul de palmier brut si nerafinat contine de 15 ori mai multi carotenoizi decat morcovii si de 30 de ori mai multi decat tomatele.
Soiul Zghihara de Husi este cunoscut numai in podgoria Husi, judetul Vaslui, si este un sprintar vin de cursa lunga.
Ananasul (Ananas comosus) este o planta tropicala comestibila de la care se consuma fructele proaspete, gatite, sub forma de sucuri sau compoturi.
Ferma agroturistica Floare Maces, prima de acest gen din tara este situata in judetul Brasov pe Valea Rasnoavei.
Jerk este o metoda jamaicana de condimentare a carnii oferind acesteia un gust dulce si picant deosebit.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev