Descrierea salamului de Sibiu
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil, realizat din carne de porc aleasa la rosu, provenita de la porcine cu greutatea in viu de peste 100 kg si din slanina tare.
Salamul de Sibiu este un salam crud-uscat, cu mucegai nobil, realizat din carne de porc aleasa la rosu, provenita de la porcine cu greutatea in viu de peste 100 kg si din slanina tare.
Un Dirndl este un tip de rochie purtata de femeile din Austria si Bavaria, la sarbatorile si festivaluri traditionale precum Oktoberfest din Munchen.
Producatorii de mere din Tirolul de Sud s-au angajat sa oferite calitatea care poate fi gustata cu fiecare muscatura.
Cafeaua Arabica este specia de arbore de cafea cea mai raspandita si mai apreciata, considerata prima specie de cafea care a fost cultivata fiind prezenta in sud-vestul Etiopiei de mai bine de 1.000 de ani.
Regiunea Landes este o vasta campie din sud-vestul Frantei unde se gaseste acum cea mai mare padure de pini din Europa, plantati in mijlocul secolului 19, pe timpul domniei lui Napoleon III.
Paine traditionala din Harghita cu cartofi sau din faina de secara este oferita de producatorul SC Harmopan din Miercurea-Ciuc, judetul Harghita.
Dupa cum spune traditia populara la data de 10 noiembrie incep “Filipii de toamna”, care dureaza sapte zile, astfel trei dintre Filipi sunt celebrati inainte de postul Craciunului, iar ceilalti patru Filipi in post.
Premiu special pentru meniu diversificat pe anul 2015 a fost castigat de Pensiunea Leonardo, din Bolotesti, judetul Vrancea.
In inima Moldovei, in judetul Neamt, din mainile doamnei Cristina, o bucatareasa desavarsita, ies delicatese care ne aduc aminte de gustul copilariei si al vacantelor petrecute la bunici.
Iaurtul Bio de la Olympus este o noutate pe piata din Romania, si este produs la Halchiu, judetul Brasov.
Regimul cretan reprezinta metoda de slabit perfecta atat pentru vara cat si pentru iarna!
The Tahiti Ballet ne invita la o calatorie de neuitat in insulele Oceanului Pacific.
„Istarski prsut”/„Istrski prsut” este un produs cu Denumire de origine Protejata din carne uscata conservată, obtinut din pulpa de porc, fara sorici si grasime sarata cu sare de mare, uscata la aer fara afumare.
Premiu special pentru aducerea in actualitate a retetelor traditionale pe anul 2015 a fost decernat Hanului Ancutei din Tupilati, judetul Neamt.
In Vrancea, pe zeci de kilometrii, nu vezi altceva decat vita de vie ruginie si struguri cu tenta de chihlimbar.
Marele Premiu pentru experiente de vacanta in 2015 privind armonizarea programelor turistice cu specificul regional a fost decernat Fundatiei “Michael Schmidt”.
Pafitiko Loukaniko, IGP, Cipru, este un carnat fabricat din carne de porc tocata.
Marele premiu pentru amenajarea gradinii cu tematica vinicola pe anul 2015 a fost atribuit Hanului lui Ureche – Casa de vinuri Vingex , Urechesti, Vrancea.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev