Ferma din inima ta

18.04.2017. Ferma biodinamica este locul in care negociem relatia noastra cu natura.

Agricultura biodinamic s-a nascut printr-o serie de prelegeri agricole sustinute de catre omul de stiinta spiritual austriac Rudolf Steiner, in anii 1920! Aceasta agricultura sacra supranumita biodinamica este precursorul agriculturii ecologice.

Biodinamica este o combinatie de termeni biologici, ce se refera la fortele vazute si nevazute din natura care se combina pentru a anima viata. In biodinamica, ferma este vazuta ca un organism sanatos, compus din: microorganismele din sol; rumegatoare; compost; spatiile salbatice (biodiversitatea); flori si albinele atrase de ele. Fiecare ferma are propria sa viata si personalitate. Slujba de agricultor biodinamic este de a invata acest lucru si de a face, din ferma, un organism sanatos. In semn de recunoastere a conexiunilor facute la viata din ferma, biodinamica ofera vindecarea simultana a pamantului si corpului uman.

 

Steiner a solicitat crearea si utilizarea preparatelor homeopate, pentru a da agricultorului timp si spatiu spre liniste si contemplare. Aplicarea preparatelor are efect de rugaciune, pentru plante si pamant. De asemenea Steiner ne-a invatat ca urmatoarea etapa a evolutiei umane este de a gandi din inima, si ca fiecare om are nevoie de o ferma in inima. Daca mai multi oameni ar transporta cate o ferma in inimile lor, putem schimba cu adevarat sistemul alimentar actual.

In inima vom vedea un munte ca pe o zeitate si nu ca pe un morman de minereu, raul ca pe o vena a tarii si nu ca o sursa de irigat, padurea ca pe o dumbrava sacra si nu ca pe o sursa de lemn. Ferma biodinamica este provocarea de a privi lumea dintr-o perspectiva diferita.

 


Cautare