Centrul ecologic de prelucrare a laptelui “Glaserne Molkerei”

Centrul ecologic de prelucrare a laptelui “Glaserne Molkerei” din Munchehofe este unul din cele mai vizitate obiective ecologice din Germania.

Fabrica de lactate Glaeserne este o laptarie ecologica, care prelucreaza in principal laptele de la fermierii ecologici din nordul si estul Germaniei, obtinandu-se diferite produse bio. Si pentru ca transparenta este unul din punctele forte, pentru a intari increderea consumatorului din Germania in agricultura ecologica, centrul permite vizitarea lui, de catre fermieri, studenti, elevi si diversi turisti.

Un coridor cu pereti de sticla permite vizitatorilor de aici sa urmareasca de sus intregul proces de prelucrare a laptelui şi a branzei. Zilnic se prelucreaza 80 de tone de lapte. Capacitatea maxima de prelucrare este de 6 tone de lapte pe ora. Construirea acestui centru a costat aproximativ 11 milioane de Euro. Aici se prelucreaza lapte de la fermele ecologice (cele mai multe cu peste 100 de capete) de pe o raza de 200 km. In vizitele ghidate, vizitatorii pot sa invete despre productia de lapte de consum, branza, unt si iaurt.

 

 


Cautare