Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.
Aciditatea ridicata a vinurilor din Podgoria Tarnave si invechirea de durata duc la obtinerea unui vinars de calitate si cu o finete deosebita. Vinars Jidvei este o buna alegere ca aperitiv sau ca digestiv. Ca bautura digestiva se consuma intotdeauna dupa servirea mesei. Cel mai bine se asociaza cu un trabuc. Pentru un coniac VSOP, cea mai buna alegere este un trabuc din Republica Dominicana.
Este recomandat a se consuma cu masura, la temperatura camerei, savurindu-l din pahare de forma tulipe sau balon pentru a va bucura pe deplin de aromele lui memorabile! Vinarsul de la Jidvei este de foarte buna calitate, avand o finete deosebita si o personalitate aparte. Gustul este arzator, intepator, subtil afumat si cu note de grau germinat, smochine si vanilie si este completat de savoarea caramelului, creand un joc de arome specific cramei Jidvei. El este obtinut prin distilarea exclusiva a vinurilor provenite din soiuri de struguri cu aciditate ridicata, Feteasca Regala si Riesling, urmata apoi de maturarea timp de 5 ani a distilatului in butoaie de stejar.