Placinta de Carpinet, judetul BihorPe 11 iunie 2009, la Primaria comunei Carpinet a avut loc o intalnirea de grup cu tema ,,Inregistarea placintei de Carpinet ca produs traditional”.

 

La intalnirea organizata de specialistii OJCA Bihor in urma solicitarii producatorilor de placinta din zona, celor prezenti le-au fost prezentati pasii pe care trebuie sa-i urmeze in vederea inregistrarii placintei respective ca produs traditional.

 

Alaturi de consultantii de la OJCA Bihor, de consultant de la CLCA Crastior, de conducerea locala a comunei si de producatorii agricoli direct interesati, la intalnire a mai participat si reprezentantul zonal al Oficiului de Produse Traditionale si Ecologice Romanesti.

 

Zona montana, tinut al minunatelor frumuseti, atrage si incanta prin diversitate si autenticitate. La Carpinet, natura nu s-a zgarcit cu darurile ei, bucurand ochii si sufletul drumetului negrabit, pasionat de miraculoase creatii. Carpinetul ofera foarte multa istorie si frumusete peisagistica  de lungul Crisul Negru.

 

Pe teritoriul comunei se afla si prea frumoasa Manastire Izbuc (imaginea de sus), al carui nume vine de la un izvor cu apa binefecatoare situat intr-un loc natural ce ofera, calatorului obosit, linistea si pacea mult dorita.