Horinca de Maramures este o bautura cu lunga traditie de productie si consum in zona de nord a tarii.
Este o bautura distilata din fructe, cu o aroma deosebita si usor de identificat, foarte mult apreciata atat in tara cat si peste hotare. Horinca de Maramures este un produs 100% natural, obtinut dupa un procedeu traditional de fermentare, urmat de distilare in cazane de arama, la foc de lemne. Distilarea se face in doua trepte, nu numai pentru a obtine 50% tarie alcoolica, ci si pentru rafinarea si purificarea gustului final. Producatorul este Distiland Maramures SA.
Horinca de Maramures este produsa exclusiv din prune si invechita in butoaie de stejar. Sticlele in care se imbuteliaza, sunt inalte, zvelte si imbracate intr-o impletitura dantelata de papura, care ii confera un aspect rustic si elegant in acelasi timp. Consumatorul tinta sunt barbatii in varsta de peste 18 ani, din orice mediu, cu venituri medii si mari, orientati catre natural si traditional si care prefera bauturi foarte tari. Este alaturi de folclorul romanesc si de portile sculptate din lemn, una din cele mai pretuite comori ale Maramuresului. Se serveste rece inainte de masa.