Modul de afumare a scrumbiei
	
Avand carnea foarte gustoasa si gasindu-se in cantitati mari, scrumbia de Dunare are o importanta economica considerabila.
	
Avand carnea foarte gustoasa si gasindu-se in cantitati mari, scrumbia de Dunare are o importanta economica considerabila.
	
Microberariile sunt fabricile de bere artizanala, care in tari precum Italia, Franta, Cehia sau Spania au ajuns la cateva sute sau chiar mii de unitati.
	
Fructele de padure se pot valorifica si sub forma unui produs unic cu gust rafinat cum este vinului handmade Berry Wine.
	
Un exemplu de afacere dezvoltata prin fonduri europene este cofetaria ANIRA.
	
Sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici din Sebastia, praznuita pe data de 9 martie, a generat sarbatoare traditionala Mucenicii sau Macinicii.
	
Denumirea „carnati de Plescoi” vine de la localitatea Plescoi, Buzau.
	
Prunele uscate de Leleasca din judetul Olt, atestate traditional, au fost degustate la Targul International Saptamana Verde de la Berlin.
	
Piata de produse de manufactura romanesti a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii 5 ani, atat romanii, cat mai ales strainii, devenind din ce în ce mai interesati de produsele autohtone.
	
S.C. FERMA IP VALEA DOFTANEI S.R.L, judetul Prahova, a inregistrat ''Cascaveaua Valdostana'', in registrul national al produselor montane RNPM, alaturi de Cascavalul si Branza de burduf Valdostana.
	
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca a atestat pana in prezent 386 de produse traditionale.
	
Casa Capsa, construita in 1852, era simbolul inaltei societati romanesti moderne.
	
Romanii consuma de cinci ori mai multe produse autohtone premium in perioada Sarbatorilor Pascale.
	
Produse traditionale din judetele: Arges, Bucuresti, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Valcea:
	
Aaylex si COCORICO, au fost prezenti la cea mai importanta Expozitie alimentara din Marea Britanie – IFE 2015
	
Pescaria Victorita Bucuresti a atesta ca produse traditionale: Scrumbia marinata , Zacusca cu peste, Salata de icre de crap, Salata de icre de stiuc.
	
Prepararea casului afumat, se face dupa o reteta traditionala locala la Manastirea Aninoasa, judetul Arges.
	
Unele dintre cele mai apreciate produse de pastrav se gasesc la Valea Doftanei, unde se fac zacusca si carnati din pastrav.
	
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a inmanat primele atestate de retete consacrate unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.
	
Zacusca de vinete din satul Baldana, comuna Tartasesti, Dambovita.
	
Ghidati de nostalgia traditiilor si a spatiului originar, “4interior” isi propune sa aduca mai aproape de tine emotia fiecarui produs de artizanat, mestesugit cu dedicatie si migala.
	
S.C. Annabella Fabrica de Conserve Raureni S.R.L, Valcea, produce anual peste 20000 tone de bunatati.
	
Producatori traditionali, inregistrati ca atare, se vor confrunta cu noi reguli si reglementari care presupun schimbari, de la numele produsului, pana la cantitatea maxima care poate fi produsa zilnic.
	
Produsele Topoloveni si Topoloveana sunt 100% romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
	
Comuna Svinita, Mehedinti, se mai numeste si “taramul smochinelor”.
	
Producatorul specialitatitor ''din gradina Cucoanei'' este Lucia Lupea, inginer horticol si doctor in stiinte cu specializari multiple in domeniul ingineriei genetice.
	
Gogosarii si castravetii oltenesti in otet sunt doua produse traditionale atestate in judetul Olt alaturi de gemurile, compoturile, zacusca sii sucul de rosii, preparate dupa o reteta traditionala din Giuvarasti.
	
POIANA FERMECATA este un loc minunat din comuna Bughea de Jos, zona Muscel, judetul Arges, unde se fac delicatesele gemuri si siropuri traditionale.
	
Vedeta targurilor de produse traditionale din Bucuresti este Floarea Vasile, singurul producator omologat de paine la test.
	
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
	
La Festivalului Raciturilor care s-a desfasurat in localitatea Pestisani, piftia “cu cap de pastrav” a fost supriza festivalului.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev