Apa minerala Borsec, judetul Harghita

Borsec a fost desemnata in 2004 cea mai buna apa minerala carbogazoasa din lume, in cadrul celei mai importante competitii specializate din lume - Berkeley Springs International Water Testing Awards din West Virginia, SUA.

Medalia de aur, care constituie recompensa calitatilor extraordinare ale acestei ape romanesti, a fost decernata presedintelui Romaqua Group, compania care imbuteliaza apa respectiva.

 

"Gustul unei ape minerale este cel mai important criteriu dupa calitatea ei. Gustul apei de la Borsec este cel mai bun la care ne putem gandi in momentul de fata, a declarat Jill Klein Rone, organizatoarea competitiei. Este incredibil de pur, la fel ca si aerul de aici. Este o comoara pe care trebuie sa o pretuiti si sa o pastrati pentru a o putea transmite mai departe si celorlalti oameni. Am vizitat imprejurimile si am fost incantata de tot ceea ce am vazut, de oameni si de frumusetile naturale care ii inconjoara. Am vazut, in schimb, si constructiile care acum sunt goale. Dar am reusit sa-mi imaginez ce a fost aici cand toate mergeau pe un fagas normal si atunci mi-am dat seama ca acesta este unul dintre cele mai bune locuri in care ar putea sa vina cat mai multi investitori, pentru ca ar avea mult de castigat".

Prin castigarea medaliei de aur, apa minerala Borsec se alatura castigatorilor, respectiv: Perrier - de patru ori castigator, de doua ori Oaza Tesanj din Bosnia, Calistoga din California si alte ape de prestigiu din Marea Britanie, Germania si Italia. Membrii juriului pentru concursul din 2004, oamenii carora le-a placut cel mai mult apa minerala Borsec, au fost reprezentanti de la USA Weekend Magazine, National Geographic Books si NBC. In anul 2006, a fost aniversata 200 de ani de imbuteliere industriala - cea mai veche actiune de acest fel din Europa.