Magazin vinicol in Satu Mare

 


 

Viticultorii din judetul Satu Mare vor sa-si deschida un magazin propriu in care sa-si comercializeze bauturile produse.

 

Potrivit unui comunicat de presa al Institutiei Prefectului Satu Mare, prefectul Radu Giurca s-a intalnit cu viticultorii din zona Beltiug-Ratesti. Acestia au reusit sa atraga fonduri europene pentru cultivarea suprafetelor, insa au intampinat dificultati la procesare, ambalare si in special la valorificare.

Cu toate ca vinurile viticultorilor satmareni sunt de foarte multe soiuri si sunt 100% naturale, acestia nu au reusit sa se impuna pe piata de profil. Pornind de la aceasta constatare, viticultorii i-au spus prefectului ca ar dori sa existe in Satu Mare un magazin prin care sa se valorifice doar vinuri satmarene, insa pentru acesta ar avea nevoie de un spatiu adecvat. De asemenea, acestia s-au oferit sa produca un vin de protocol pentru autoritatile satmarene, care sa poata fi oferit invitatilor.

Prefectul le-a sugerat producatorilor ca ar trebui sa inceapa o campanie de informare asupra calitatii vinurilor produse de ei, a diversitatii acestora si le-a promis ca va pune umarul la promovarea intrajudeteana a acestor vinuri si la identificarea unor piete de desfacere. Viticultorii au mai precizat ca vor sa se asocieze pentru a-si putea apara mai bine interesele. Daca in prezent exista in judetul Satu Mare peste 130 de hectare plantate cu vie nobila noua, pentru anul viticol viitor exista solicitari depuse pentru o suprafata de peste 140 de hectare.

 

 

 

 


Cautare