Targuieli de primavara cu mancare de post la ceaun

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, la evenimentul ”Targuieli de primavara”.

 

Aşa cum cere traditia la “Piata Taraneasca” toate se iau pe degustate, iar cei mai priceputi mesteri si artizani din toate zonele tarii vor fi prezenti cu obiecte felurite.

La terasa traditionala vom face cel mai mare ceaun de post din Bucureşti. Acesta are 300 de litri, 600 de portii iar pentru pregatirea lui este nevoie de 50 de kg de fasole, 20 kg de ceapa, 20 kg de ardei, 6 kg morcovi, 6 kg telină, condimente si verdeata si va fi pregatit sambata, 14 martie. Gospodinele dambovitene vor mai pregati si saramura de peste cu mamaliga, bors de peste si tocana de legume.

De post vor mai fi: siropuri, suc de mere, dulceturi, salate, muraturi si zacusti de toate felurile preparate dupa retete cu traditie din Arges, Maramures, Harghita si Mures, turta dulce si covrigi din Pitesti, prajituri de post din Maramures, miere si produse apicole, poame fel de fel, rahat turcesc si cafea la nisip