Trifoiul alb, mulciul viu dintre randurile de legume
Pentru multe gradini de legume, unde se practica o agricultura naturala, trifoiul alb este foarte bun pentru stoparea buruienilor.
Pentru multe gradini de legume, unde se practica o agricultura naturala, trifoiul alb este foarte bun pentru stoparea buruienilor.
Drumetiile se bucura de tot mai multa solicitare atat in randul tineretului cat si a celorlalte categorii de varsta.
In Romania s-au inmultit sarbatorile, targurile si expozitiile agricole care au ceva de promovat.
Saucisson de l’Ardèche, (IGP), Franta, este preparat pe baza de carne proaspata si grasime solida de porc, tocate, cu care se umplu intestine naturale de porc.
Competitiei ''Arborele Anului in Romania'', se desfasoara in Romania, incepand din anul 2010.
Cartofii muntenesti este o coptura care trebuie servita calda, la inceputul mesei. O savoare deosebita o dau acestui aperitiv cativa catei de usturoi adaugati in cratita inainte de a inchide focul.
In fiecare localitate poate exista o piata infloritoare a micilor producatori locali in care se se regaseasca numeroase produse ecologice si traditionale.
Xygalo Siteias( DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja.
Porcii din rasa „Porc d'Auvergne”, Franta, sunt crescuti in aer liber, carnea acestora fiind caracterizata prin fermitate, culoare rosie omogena, nici deschisa, nici inchisa, si slanina dorsala reziduala de culoare alba si consistenta.
Legumele recoltate in judete ca Braila, Teleorman sau Galati au mare trecere la Centrul Agro Transilvania din Dezmir.
In Statele Unite ale Americii exista o asociatie nationala a gradinilor comunitare, fondata in 1979 si intitulata American Community Garden Association (ACGA).
Agricultura ecologica a avut cea mai rapida crestere dintre sectoarele agriculturii din SUA, cu vanzari care au crescut de la 1 miliard dolari in 1990 la 23.9 miliarde de dolari in 2009 si la peste 50 miliarde in 2018.
Taranii din zonele semiaride din nord - estul Braziliei sunt cunoscuti prin perseverenta lor de a da viata terenurilor aproape sterpe.
O afacere locala din orasul american Richmond se bazeaza pe vanzarea de alimente proaspete unor localnicii, fara ca acestia sa se deplaseze de acasa.
Palinca de nuca este in Cartea Recordurilor. O echipa de la Guiness Book a omologa recordul batut de profesorul Iosif Bondici.
„Cornish Pasty” (IGP), produs in Marea Britanie, este un pateu savuros in forma literei „D” care este umplut cu carne de vita, legume si condimente.
Zona Tarnavelor este un peisaj tipic cu valoare naturala inalta - un concept important pentru conservare.
Daca te-ai uitat la fermele de vacanta din strainatate ai vedea o mare diversitate.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev