Camembert de Normandie
Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.
Branza Camembert de Normandie (marca inregistrata DOP) face parte din familia de branzeturi frantuzesti cu crusta inflorita si miez moale, apreciata de multi consumatori si s-a raspandit tot mai mult in lume.
Sistemul de agricultura biodinamica a fost initiat in anul 1924 avand ca promotori pe filosoful antroposoof Rudolf Steiner si pe agronomul E. Pfeiffer.
Festivalul National al Oualor incondeiate, are loc anual in Comuna Ciocanesti din judetul Suceava.
Statiunea balneoclimaterica Geoagiu Bai este situata in inima regiunii istorice a Transilvaniei.
Branza Svaiter, Elvetia, face parte din grupa branzeturilor tari, care se prepara cu incalzirea a doua, la temperetauri ridicate.
Musuroitul in gradina de legume se practica de regula pentru a favoriza o dezvoltare mai puternica a sistemului radicular, prin aparitia de radacini adventive pe tulpina la castraveti, pepeni, tomate si chiar la varza sau conopida.
Salva Cremasco” DOP, Italia este o branza de masa moale, cu pasta cruda, fabricată exclusiv din lapte de vaca integral utilizat ca atare.
Podgoria STEFANESTI, mentionata pentru prima oara in scris de catre istoricul grec Diodorus Siculus, in anul 330 i.e.n. si pomenita in cronicele valahe din anul 1388, e situeaza la 10 km de orasul Pitesti.
Cobzele cu pastrav afumat reprezinta o emblema a Bucovinei.
Podgoria Insuratei Braila este relativ noua pe harta viticola a Romaniei, avand in jur de 50-60 ani.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
"Gradina trebuie sa fie in raport cu natura si nu sa se opuna" este primul principiu al gradinaritului organic prin care tinem cont de resursele naturale ca sa asiguram cele mai bune conditii plantelor cultivate.
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
TAHITIAN NONITM Juice (Sucul de Noni Original) este produsul original al companiei Tahitian Noni International, fabricat din pulpa fructului noni (Morinda Citrifolia).
Legislatia Uniunii Europene stabileste criterii stricte care garanteaaza calitatea produselor europene, iar sistemele de calitate ale Uniunii Europene permit identificarea produselor agricole si a produselor alimentare obtinute conform unor caiete de sarcini bine precizate.
Firma Doripesco SA, Halchiu, judetul Brasov, are in prezent sase produse atestate traditional: Icrele, Novacul afumat din Tara Barsei, Pastravul afumat, Pastravul ardelenesc, Rulada Pastravarului si Batogul de Novac.
Mazarea este planta zonei temperate, cu climat mai umed si racoros.
In sezonul rece, trebuie sa faceti o buna alegere a alimentelor pentru fiecare masa si in fiecare zi. Urmatoarele legume si fructe nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev