PTUJSKI LÜK
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
Ptujski lük” (Allium cepa L.), IGP, Slovenia, este o ceapa din soiul Ptujska rdeča. Are forma cordata, aplatizata. Fiecare ceapa cantareste cel putin 70 g, iar sectiunea sa ecuatoriala are un diametru de cel putin 40 mm.
"Gradina trebuie sa fie in raport cu natura si nu sa se opuna" este primul principiu al gradinaritului organic prin care tinem cont de resursele naturale ca sa asiguram cele mai bune conditii plantelor cultivate.
Uleiul de masline extravirgin „Terre Aurunche” DOP, trebuie obtinut exclusiv din maslini din urmatoarele soiuri autohtone: „Sessana”, cel putin 70 %; „Corniola”, „Itrana” si „Tenacella”, maximum 30 %.
TAHITIAN NONITM Juice (Sucul de Noni Original) este produsul original al companiei Tahitian Noni International, fabricat din pulpa fructului noni (Morinda Citrifolia).
Legislatia Uniunii Europene stabileste criterii stricte care garanteaaza calitatea produselor europene, iar sistemele de calitate ale Uniunii Europene permit identificarea produselor agricole si a produselor alimentare obtinute conform unor caiete de sarcini bine precizate.
Firma Doripesco SA, Halchiu, judetul Brasov, are in prezent sase produse atestate traditional: Icrele, Novacul afumat din Tara Barsei, Pastravul afumat, Pastravul ardelenesc, Rulada Pastravarului si Batogul de Novac.
Mazarea este planta zonei temperate, cu climat mai umed si racoros.
In sezonul rece, trebuie sa faceti o buna alegere a alimentelor pentru fiecare masa si in fiecare zi. Urmatoarele legume si fructe nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic.
Exploatarea animalelor intr-o ferma organica trebuie sa indeplineasca cateva principii.
Toba (casul de porc), face parte din grupa preparatelor traditionale romanesti (preparat ce este nelipsit in gospodariile romanesti in perioada sarbatorilor de iarna).
DOP „Mongeta del Ganxet” se refera la boabele de fasole din specia Phaseolus vulgaris L., varietatea autohtona „ganxet”, uscate, sau fierte si in conserva.
Vasul roman este cunoscut si utilizat in bucatarie de peste 2000 de ani. La prima vedere este un vas simplu din lut, cu capac, fabricat manual. In realitate, este cel mai minunat vas de bucatarie.
Produsul romanesc ''Carnati de Plescoi'' IGP.
Pomana porcului revine, aproape an de an, la Pecica in judetul Arad.
Ajunul se tine cu post pentru Maica Domnului, caci in acea zi a fost foarte suparata, i-a fost greu si n-a mancata nimic.
La Viena, de Craciun, sunt deschise mai multe targuri de iarna, dar cea mai cunoscuta dintre toate este cea aflata in fata primariei orasului, Rathausplatz.
Daca doriti sa degustati bunatatile traditionale ZIMBRIA, producatorii din Galati au pregatit, in magazinele deschise in Bucuresti, adevarate surprize.
Targul de Craciun de la Budapesta a fost desemnat drept „Cel mai frumos targ din Europa" in anul 2008.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev