Italia: 57 mii hectare de plantatii viticole ecologice
8% din suprafata viticola italiana a fost organic in 2012 (media mondiala este de 4%).
8% din suprafata viticola italiana a fost organic in 2012 (media mondiala este de 4%).
Revenim la Sinaia, chiar de 1 mai, cu bunatati romanesti si internationale si cu ateliere gratuite pentru copii.
Produsul „Beurre de Bresse” DOP, Franta, este un unt dulce, produs in putinei.
In 3 mai 2014 va avea loc editia I a Maratonului Macin.
Localitatea Ciocanesti a fost declarat “Satul cultural al Romaniei in 2014”.
Federatia Patronatelor din Turism si Servicii sustine initiativa Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio-Romania” de a obtine TVA redus la alimentele bio.
SC MATIAS SRL Santimbru (Alba) are 5 produse de panificatie atestate.
Festivalul Narciselor a devenit o traditie si in acest an va ajunge la a XIV-a editie. Festivalul va fi organizat de Primaria Sercaia si va avea loc in ziua de 18 mai 2014, la Poiana Vadului.
Datorita cresterii lente a culturii ecologice de soia, exista pericolul ca in primele faze de crestere, din cauza ploilor, sa se dezvolte buruienile si solul sa fie erodat si spalat.
Statiunea Sarata Monteoru se afla la 19 km de municipiul Buzau.
O britanica suparata ca legumele ei pretioase erau distruse de melcii care aparusera din abundenta in gradina sa s-a gandit sa-i invinga cu propriile arme, mancandu-i.
Din 2011 este disponibila pe BioBunatati optiunea de a comanda produse ecologice proaspete cu livrare la domiciliu.
Un obicei des intalnit in zona Muntilor Apuseni este "Toaca Pastilor", "Tocasi" sau "Pragsorul", dupa cum se mai numea in satul Bistra.
Hill Ridge Farms a devenit una dintre cele mai mari ferme agroturistice din Carolina de Nord, cu aproximativ 75.000 de vizitatori in fiecare an.
Arhitectul Camino Alonso, din Madrid a primit premiul pentru locuinta de prefabricate numita "Portable Casa".
Paine secuiasca de casa cu cartofi din Ghelinta, Covasna este al doilea produs atestat in Registrul national al produselor traditionale (RNPT).
Taro este numele comun al tuberculilor ce apartin speciei Colocasia esculenta, din familia Araceae.
Iepurasul isi face cuib in Piata Mare din Sibiu cu zece zile inaintea sarbatorii pascale.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev