Legume ecologice romanesti in Carrefour

Legumele ecologice romanesti sunt comercializate, in premiera, in magazinele Carrefour din Bucureşti, incepand din prima saptamana dupa Paste.

Declaratia a fost facuta de presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – „Bio-Romania”, Marian Cioceanu.

In premiera, in luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume romanesti certificate ecologic, in conditiile in care pana in prezent nu se regaseau decat legume bio aduse din import. Pentru inceput, vom livra doar in magazinele din Bucuresti pentru ca avem cantitati limitate, dar ne vom extinde si catre cele din tara. Legumele provin dintr-un mare bazin legumicol al tarii, Izbiceni, unde exista o suprafata insemnata de solarii aflate in conversie catre agricultura ecologic, a spus Cioceanu.

Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio-Romania a semnat in toamna anului 2013 un parteneriat cu Carrefour Romania pentru distribuirea in reteaua nationala de magazine a produselor bio provenite de la producatori si procesatori de la sate, un proiect initiat de catre europarlamentarul Daciana Sarbu si sustinut de ministrul agriculturii, Daniel Constantin si de Ambasada Frantei.

In cadrul acestui proiect au fost listate In hipermarketuri din Bucuresti si din tara aproximativ 70 de produse ecologice romanesti, printre care produse de panificatie ecologice, produse lactate, orez bio romanesc, miere de zmeura, salcam, tei, mere ecologice, vinuri, fructe de padure ecologice congelate si seminte de tot felul, inclusiv rosiile de Izbiceni.

 

 


Cautare