Tamales, mancarea aztecilor
Porumbul era numit “mahis” care insemna “izvorul vietii” de catre localnicii care l-au descoperit cu mai bine de 4000 de ani in urma (intr-o regiune din San Salvador)
Porumbul era numit “mahis” care insemna “izvorul vietii” de catre localnicii care l-au descoperit cu mai bine de 4000 de ani in urma (intr-o regiune din San Salvador)
Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, care a fost lansat la cea mai mare expozitie de alimente din lume SIAL - Global Food Marketplace Paris.
Branzeturile Artesana contin doar lapte, fermenti lactici, cheag si sare. De retinut ca unele retete nu contin nici fermenti nici sare, facandu-le astfel ideale pentru orice fel de dieta.
Grecilor le este caracteristic sa-si aline durerile sau sa-si celebreze succesele delectandu-se cu mancare si bautura aleasa, in mijlocul familiei si al prietenilor.
Rodia (Punica granatum) este una dintre cele mai apreciate fructe, avand un gust deosebit si se recomanda ca tratament naturist in multe afectiuni.
Casele din Tara Lapusului, spoite in albastru intens, si taranii autentici din aceasta zona a Maramuresului i-au cucerit pe fotografii participanti la Tabara Nationala ”Fotoetnografica”.
Peste 600 de portii de bors de peste s-au servit duminica, la Jurilovca.
Cercetatorii sunt in cautarea algelor marine bogate in proteine pentru a fi utilizate ca alimente si cu beneficii pentru sanatate.
Pustnicii si calugarii ortodocsi au gasit o posibilitate de a face un preparat numit “Painea Dietetica semi preparata”.
E timpul sa faci o calatorie spre cele mai frumoase meleaguri, sa simti ca lumea e a ta, sa te simti ca la Venetia!
Orasului Agnita (Agnetheln) este pozitionata exact in centrul matematic al Romaniei.
Nostrano Valtrompia DOP este o branza semi-grasa, maturata, cel putin 12 luni si este produs de-a lungul anului, din lapte crud de vaca.
Satul de vacanta Boga, Bihor, se afla in partea de nord-vestica a depresiunii Padis-Cetatile Ponorului, la numai 28 km distanta de Beius.
Chiar in perioada de post au aparut urzicile verzi, asa ca avem posibilitatea sa pregatim o mancare de urzici batute cu mamaliguta si mujdei.
Noi traim aici. Aici rosiile inca nu si-au pierdut gustul, aici palinca se face cu simt de raspundere, aici sarmalele se fac cu dragoste.
Desi poate fi o lucrare mai lenta decat o masina de cosit, secera este solutia perfecta pe care o avem la indemna.
Toate bunatatile (paine, branzeturi, tarte, ciocolata) sunt facute in casa sau artizanal, la Bacania Veche.
Exista posibilitatea sa ne creem mici rezervoare de apa din care plantele din ghivece sa-si ia apa prin osmoza.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev