6000 ha de lacuri de pescuit ecologic in Ungaria

Ungaria ofera in ultimii anii tot mai bune conditii pentru productia ecologica.

In Ungaria erau certificate ecologic, in anul trecut, 136951 hectare de teren, in care sunt incluse si 5890 de hectare de lacuri de pescuit. Suprafata reprezinta 2,5% din totalul terenurilor agricole din tara vecina. Este clar ca sectorul ecologic nu a atins inca potentialul maxim in Ungaria si exista numeroase oportunitati neexploatate. Productia ecologica maghiara are nevoie de o baza mai solida de cercetare orientata spre practica si de eforturi de a crestere a gradului de constientizare a consumatorilor pentru cresterea vanzarilor de alimente bio.

În ultimii ani, lacul ecologic Derítő, Tatabanya, unde se gasesc aproape toate speciile de pesti rapitori si pasnici, s-a dezvoltat spectaculos, devenind un adevarat paradis pentru pescari. Nu numai pescarii vin aici, dar si foarte multi oameni, care pur si simplu vor sa se odihneasca in natura. Se pot inchiria casute cu mai multe camere, cu tot comfortul. Casutele din lemn pot fi închiriate pentru 2 - 12 persoane cu 6.000 - 12.000 forinti pentru 24 de ore. Biletul se poate cumpăra la bufet. Pescarii primesc premii daca prind pesti de dimensiuni mari astfel: crapul mai mare de 7 kg trebuie eliberat, iar pescarul primeste un bilet de 12 ore, care poate fi folosit in anul respectiv. In cazul somnului premiul este mai mare: 4 bilete de 12 ore. Daca pescarii prind un peste mai mare trebuie sa sune la numarul de telefon al bufetului, pentru a ridica premiul: +36-34-708-914!

De vineri de la ora 15:00 si pana luni la ora 8:00 orice activitate care ii poate deranja pe pescarii de pe lacul Derítő, Tatabanya, sau pe cei care vor sa se odihneasca, este interzisa!

 

 


Cautare