TARG DE PASTE la Muzeului National al Taranului Roman

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! va invita in saptamana mare, din 8 pana in 10 aprilie 2015 la Targul de Paste din curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman.

Gospodari si gospodine pricepute va asteapta sa va umpleti mesele de sarbatoare cu bunatati specifice, facute cu mult drag si dupa retete din vechime: Cozonaci Domnesti si Cozonac Bujor,specialitatile de paine de la Targul Domnesc, pasca moldoveneasca si munteneasca, fel de fel de placinte si prajituri de casa. Vom face cea mai mare pasca, se vor gati la fata locului multe bunatati, se vor incondeia oua dupa tehnici traditionale. Nu vor lipsi branzeturile, preparatele din carne, fructele si legumele, verdeturile de primavara, mierea, zacustile, salatele, muraturile, dulceturile si siropurile, ca la o piata taraneasca autentica.

Zeci de mesteri populari si artizani va asteapta cu cadouri pentru cei dragi: decoratiuni specifice de Paste, sticla si ceramica, lemn, bijuterii confectionate dupa tehnici specifice si din materiale diferite, starie taranesti de sarbatoare din cuferele bunicilor, dar si noi, confectionate si cusute de ultimii mesteri populari purtatori de traditie, fete de masa si alte tesaturi, antichitati taranesti si nu numai: mobilier din gospodaria taraneasca, ceramica, obiecte din gospodarie, portelanuri si multe altele.

Va asteptam deci, din 8 pana in 10 aprilie 2015 la Targul de Paste de la Muzeul National al Taranului Roman! Intrarea este libera!