Transparenta, verificare si integritate pe lantul produselor ecologice

Unul dintre cele zece ateliere de lucru de la al 18-a Congres Mondial IFOAM, ce a avut loc, in luna octombrie 2014 la Istanbul, a tratat transparenta, verificarea si integritate lantul de valori organice.

Gerald Herrmann de la consultanta Servicii Ecologice IFOAM, a sustinut ca scandalurile organice din trecut au dus nu numai la o pierdere de credibilitate in randul consumatorul, dar, in unele cazuri, de asemenea, si la daune economice. El a spus ca s-a investi in prevenire si s-a introdus "Check Organic" respectiv o solutie software cu jutorul caruia producatorului italian FederBio a inceput recent monitorizarea fluxul de cereale. Tot in cadrul atelierului de lucru, Jochen Neuendorf a aratat avantajele "Bio C", care a inregistrat deja 35.000 de ferme ecologice in intreaga Europa si certificatele emise de catre organizatiile de inspectie. Bio C a inregistrat si o lista neagra a certificatelor ecologice retrase.

La Congres au fost 900 de invitati din 30 de tari. Sloganul congresului a fost inventat de catre Yemi Akinbamijo, director al Dezvoltarii Agricole din Africa care a spus: "Sa trecem urgent de la bla bla, bla, la rezolvarea problemelor”.

 

 


Cautare