Salina Durgau Turda

In ziua de 22 ianuarie 2010,  s-a deschis la Salina Durgau Turda, judetul Cluj, un complex balnear modernizat cu fonduri europene.

Baza de tratament si recuperare destinata celor cu afectiuni respiratorii, biserica salina, terenurile de minigolf si bowling sau debarcaderul subteran din minele Terezia si Rudolf sunt cateva din punctele de atractie ale complexului. Turistii pot admira intreaga panorama dintr-un lift modern, care coboara la o adancime de 80 de metri. Obiectivul a beneficiat de finantare europeana nerambursabila in cadrul Programul PHARE CES 2005, prin proiectul “Cresterea atractivitatii turistice a zonei cu potential balnear – Lacurile Sarate - Zona Durgau - Valea Sarata si Salina Turda”.

Lucrarile au inceput in anul 2008 si au o valoarea totala de 5.807.120 Euro, din care 950.000 Euro, contributia Consiliului Local Turda. Prin aceasta investitie se aduce un aport important turismului din zona, mediului de afaceri si comunitatii locale in general, prin cresterea atractivitatii zonei si crearea de noi locuri de munca. Proiectul a avut in vedere lucrari de amenajare a infrastructurii turistice si balneare, cresterea potentialului lacurilor sarate, crearea unei legaturi directe intre Salina si Zona Durgau - Valea Sarata. Primele lucrari miniere pe amplasamentul actualei saline dateaza din 1690. In anul 2000 zona a fost declarata rezervatie naturala de interes national, considerata un muzeu de istorie a mineritului de sare.

 

 


Cautare