Un satuc de la marginea Clujului, ascuns printre dealurile domoale si aflat la liziera Padurii Fagetului, ascunde un adevarat miracol turistic.
Multi britanici, germani, olandezi si scandinavi vad Transilvania drept un adevarat colt de paradis. Iar aceasta imagine este alimentata de entuziasmul cu care Printul Charles al Tarii Galilor, mostenitorul coroanei Regatului Unit al Marii Britanii, marchiza Tracy de Worchester ori Indrea Ratiu promoveaza Transilvania. Pe langa acestia, exista un numar tot mai mare de oameni care contribuie la diversificarea modului de a face turism in aceasta zona.
Un astfel de exemplu este Wilhelm Dietrich care a creat parcul zoo „Moara de vant” din Salicea, devenit un brand reputat si care s-a transformat intr-o afacere al carei succes a depasit cele mai optimiste previziuni ale initiatorului.
Satul Salicea, din comuna Ciurila, adaposteste o adevarata colonie de sasi, germani si austrieci. Aici, un austriac pasionat de cai si de traditii a construit o serie de case realizate in stil traditional ardelenesc si acoperite cu stuf, precum si o ferma de crestere a cailor de rasa.
Parcul zoo „Moara de vant” din Salicea construit de Wilhelm Dietrich este o investitie aparte, de fapt, la un parc de “mangaiat animale”. In vecinatate este un teren de minigolf pentru copii, si numeroase alte aparate de sport destinate celor mici, care au ocazia sa faca miscare dupa ce se joaca cu animalele din parcul zoo, precum si un parc de rulote care pot fi inchiriate. Zeci de mii de vizitatori intra pe portile parcului iar in pretul biletului de intrare, este inclusa si o galetusa cu hrana pentru animale, in asa fel incat copiii au posibilitatea sa invete sa hraneasca iepurasii sau caprioarele. Pe langa imprietenirea cu animalele, ei au posibilitatea sa se plimbe cu un trenulet adus special din Germania. O alta posibilitate este calaria pe poneii din parc, foarte blanzi si foarte prietenosi cu copiii.