Brânza NarCheese

Atelierul de brânză NarCheese folosește doar metode artizanale după rețete tradiționale, fără a grăbi procesul natural de fabricare al brânzei.

Atelierul a luat naștere în 2019 când Narcis Pintea s-a decis să pună în aplicare lucrurile învățate la Școala Agricolă din Elveția, fiind totodată și primul român care a finalizat studiile la această instituție. Brânzeturile sunt 100% produse în Cluj cu lapte bio de la Ferma Frații Pintea din Cornești unde animalele sunt lăsate libere să pască și terenurile sunt îngriite doar cu îngrășământuri naturale. Atelierul pune la dispoziție trei feluri de brânză maturată: caș tradițional simplu (maturat minim o lună), brânză Raclette și brânză Tomme.

În momentul de față, pasiunea lui Narcis se învârte în jurul brânzei Raclette, un produs cu origine în Valais, Elveția, și care se produce pe perioada verii. Laptele este procesat crud timp de 24 de ore, după care este inițiat procesul de maturare care va ține minim 4 luni, timp în care brânza va avea timp să își dezvolte gustul puternic. Ca planuri de viitor, cei de la NarCheese plănuiesc să își extindă gama de produse cu încă trei specialități: Brie, Gruyere si Gorgonzola. Poți comanda produsele NarCheese online prin livrare la domiciliu, așa că intră aici pentru mai multe detalii.

 

 


Cautare