Bremer Klaben este un cozonac mare, de forma plata si aproape dreptunghiulara in sectiune.
Aluatul este maro deschis la culoare, iar suprafata este stralucitoare. Ingredientele trebuie sa cuprinda: unt, faina, drojdie, zahar, stafide, coaja de lamaie, portocale, cofiante, migdale, vanilie, si cardamom. Impreuna, aceste constituie aproximativ 95% din greutatea tortului. Adaosul de rom si de ulei de trandafir este permisa, dar nu poate depasi 5% din greutatea totala. Zona geografica al produsului IGP “Bremer Klaben” este orasul Bremen si zona inconjuratoare Bremerhaven si Verden. Toti producatorii de tort Bremer Klaben sunt inclusi intr-un registru al producatorilor tinut de breasla de panificatie din Bremen.
Primul pas un producerea cozonacului este de a face un ferment (aluat drojdie), care incepe intr-o perioada precisa de timp sa creasca. Dupa ce aluatul a dospit se adauga cu grija amestecul de fructe. Dupa finisare, inainte de coacere suprafata este tratata cu faine si apa si se acopera cu o glazura de ou. Reteta aceasta de cozonac dateaza din mijlocul secolului al 16-lea din timpul Ligii Hanseatice, cand brutarii din Liga au avut acces la ingredientele exotice ce se comercializa in orasele din aceasta zona.