Ziua lupului sau Lucinul
Ziua de 18 octombrie este o sarbatoare pastorala dedicata lupului.
Ziua de 18 octombrie este o sarbatoare pastorala dedicata lupului.
Pomaria Badacin este o livada ecologica din judetul Salaj, in care cultiva piersici, ciresi, zmeura, nuci si mere.
Taierile de formare la gardurile vii sunt menite sa echilibreze cresterea plantelor in primii ani de la plantare.
Sangeorz-Bai este o statiune situata la poalele muntilor Rodnei, judetul Bistrita-Nasaud, cu apreciate ape minerale si delicioase bucate culinara.
„Bulot de la Baie de Granville” este un gasteropod din specia ‘Buccinum undatum’, celebru pentru prospetime si aroma.
Targului de Toamna „Produs în Bucovina” se tine anual, in parcarea Iulius Mall Suceava.
Carmangeria Rox-Ana are atestate traditional urmatoarele produse din carne: Babic de Buzau; Ghiudem si Carnati Trandafir.
In judetul Iasi, produsele traditionale de carne oferite de Fabrica de Fum au o clientela fidela, pentruca sunt de calitate si la un pret acceptabil.
Cultura de usturoi se face pe un teren insorit.
In ziua de 14 octombrie este sarbatorita Sfanta Parascheva.
"Natia Ciorbei" este un proiect de antropologie vizuala, de redescoperire si revalorizare a ciorbei, element esential al patrimoniului gastronomic romanesc.
Miscarea fizica este cel ai important factor pentru supravietuire dupa: aer, apa, sare si hrana.
Omul spiritual (pneumatikos) cunoaste adancimile si tainele lui Dumnezeu si primeste darurile dragostei.
Calatorii care vin la Manastirea Varatec sunt intampinati inca de la intrare cu paine si rugaciune dupa vechea traditie manastireasca.
In centrul Italie, se obtine masline, pe suprafete putin extinse, din care se fabrica uleiul extra – Virgin “Marche” de foarte buna calitate.
In Parcul National, Bucuresti are loc, toamna, in fiecare an “Targului de paine”.
In judetul Arad sunt cunoscute mai multe retete de carnati de casa, care difera doar prin condimentele folosite.
Timp de secole, in satele din Burgos se face un sangerete picant din ceapa, orez, sange, grasime, piper, boia si anason.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev