Paine din Tritordeum
Cereala Tritordeuum este o combinatie intre graul dur (Triticum durum ) si orzul salbatic (Hordeum chilense), avand o buna rezistenta la schimbarile climatice si la boli.
Cereala Tritordeuum este o combinatie intre graul dur (Triticum durum ) si orzul salbatic (Hordeum chilense), avand o buna rezistenta la schimbarile climatice si la boli.
Salamul „Lucanica di Picerno” are o culoare rosu-rubiniu, iar felia moale si compacta prezinta un gust intens si predominant de seminte de fenicul.
Avand carnea foarte gustoasa si gasindu-se in cantitati mari, scrumbia de Dunare are o importanta economica considerabila.
Unele pesticide precum zeama bordeleza se poate prepara si in gospodarie.
In luna mai, experti din intreaga lume s-au intalnit la Florenta, la o conferinta pentru a lucra la elaborarea unui manifest pe tema "Food for Health".
Lika este o regiune continentala din Croatia inconjurata de lanturi muntoase unde locuitorii au crescut dintotdeauna oi din rasa „Licka pramenka” in mod traditional stravechi.
La marea expozitie agricola Agroport West Lviv 2018 , care a avut loc in Ucraina, a fost preparata cea mai mare cantitate de terci de cereale doar din produse ecologice certificate.
Denumirea „Cioccolato di Modica” desemneaza doar produsul obtinut prin prelucrarea pastei de cacao amara cu adaos de zahar, pe raza comunei siciliene Modica (provincia Ragusa).
Una dintre cele mai indragite mancaruri traditionale din Germania sunt covrigii bavarezi serviti alaturi de carnatii albi Weisswurst si bere la halba.
Schierker Feuerstein este un lichior traditional german amarui, pe baza de plante, cu un continut de alcool de 35%.
Pentru gradina de legume trebuie sa alegem terenul cel ma insorit si adapostit.
Munchen este faimos si pentru festivalul anual de primavara Springfest - Fruehlingsfest care are loc de peste 50 de ani.
„Soumaintrain” este o branza cu pasta moale si cu crusta spalata, din Franta, pentru obtinerea careia fermentii lactici au un rol predominant si care este produsa doar din lapte integral de vaca.
Papansii de Brasov, se servesc cu smantana.
Guvernul liberal al provinciei Quebec a prezentat recent o plan si un buget marit pentru a incuraja dezvoltarea sectorului alimentar, inclusiv agricultura ecologica.
Festivalurile dedicate narciselor, in luna mai, au devenit o adevarata traditie.
„Medimursko meso z tiblice” IGP. Croatia, este un produs compus din untura si bucati de carne de porc afumate si tratate termic.
Agricultura ecologica este intr-o continua crestere in regiunea Tirol, din Austria.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev