Piata ecologica din Italia in plin avant
Datele de pe piata pana in mai 2018 confirma o tendinta foarte buna in sectorul ecologic italian.
Datele de pe piata pana in mai 2018 confirma o tendinta foarte buna in sectorul ecologic italian.
Varza acra „Choucroute d’Alsace” este obtinuta prin fermentarea lactica anaeroba naturala a frunzelor de varza, taiate in prealabil in fasii si asezate, in prezenta sarii, in recipiente de fermentare.
Tuta absoluta este cunoscuta in Romania ca Molia miniera a tomatelor.
Produsul Culurgionis d’Ogliastra, din Italia, cu forma sa de coltunas umplut si lipitura caracteristica ce aminteste de un spic de grau, se numara printre pastele fainoase cele mai vestite si cunoscute din Sardinia.
Productia de levantica fina „Essence de lavande de Haute-Provence” provine din plante de origine locala semanate sau din tinere plante spontane cultivate in populatii, in regiunile muntoase din Haute Provence, Franta.
Concursul ”Povesti cu vinuri romanesti”, organizat de BASF, a premiat vinurile albe la etapa regionala de la Odobesti.
Gourmet Festival Dusseldorf are loc in luna august, in fiecare an, in celebra "Konigs ALLE".
Moneasa pe langa petrecerea concediilor, este un loc de traditie pentru evenimente culturale si culinare.
Cooperativa agricola Iris, din Italia a fost infiintata in 1978 de un grup de tineri care au crezut in cooperare si in agricultura ecologica.
Incepand cu data de 06.07.2018 produsul ”Salata cu icre de stiuca de Tulcea” a primit protectia nationala a sistemelor din domeniul calitatii conform legislatiei europene si nationale.
Concursul ”Povesti cu vinuri romanesti”, organizat de BASF, a debutat cu etapa regionala de la Odobesti.
„OEufs de Loue” sunt oua de gaina, din satul Loue, Franta, cu coaja rosiatica.
Zilele europene de actiune pentru o buna alimentatie si buna agricultura are loc in perioada 27-28 octombrie 2018.
De 10 ani Tabara Medievala deschide copiilor o poarta catre alte timpuri: o lume de poveste, cu idealuri inalte si eroi adevarati!
„Bleu des Causses” este o branza frantuzeasca din lapte de vaca nedegresat, cu mucegai albastru.
In perioada 8-9 septembrie 2018 va avea loc in Battersea Park Londra un mare festival ecologic.
In judetul Csongrad, pescarii de pe raul Tisa, obisnuiesc sa prajeasca pestii in argila.
Calendarul principalelor lucrari viticole si vinicole in luna august.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev