Specialitati gastronomice si viticole din regiunea Champagne
In Champagne, preparatele de carne se situeaza de departe pe primul loc in randul specialitatilor gastronomice.
In Champagne, preparatele de carne se situeaza de departe pe primul loc in randul specialitatilor gastronomice.
In regiunile Banat se fac virsli traditionali foarte gustosi.
Cidre breton este un cidru efervescent care provine din fermentarea mustului obtinut din mere pentru cidru proaspete, produse si prelucrate in aria geografica delimitata.
Vin roze de 5 stele ne este oferit de crama Girboiu, Vrancea, infiintata in 2005 si care detine o suprafata viticola de 250 hectare.
Produsele cosmetice naturale si organice au fost disponibile la Aldi ca oferta speciala limitata.
Circuitul Gastronomic al judetului Arad, poposeste la Petris in data de 30 iunie 2018.
Timp de 10 zile are loc Festivalul Artusiana Food and Wine din orasul italian Forlimpopoli, care devine astfel capitala gastronomiei italiene.
Gailtaler Speck este un produs din carne de porc conservata traditional din Valea Gail, Austria.
Lantul belgian de produse alimentare fast-food EXKI, isi deschide primul restaurant din Koln, Germania.
Mako este un oras din judetul Csongrad, Ungaria, situat la 10 km de granita cu Romania pe raul Mures cunoscut pentru productia de cepa si usturoi.
Cereala Tritordeuum este o combinatie intre graul dur (Triticum durum ) si orzul salbatic (Hordeum chilense), avand o buna rezistenta la schimbarile climatice si la boli.
Salamul „Lucanica di Picerno” are o culoare rosu-rubiniu, iar felia moale si compacta prezinta un gust intens si predominant de seminte de fenicul.
Avand carnea foarte gustoasa si gasindu-se in cantitati mari, scrumbia de Dunare are o importanta economica considerabila.
Unele pesticide precum zeama bordeleza se poate prepara si in gospodarie.
In luna mai, experti din intreaga lume s-au intalnit la Florenta, la o conferinta pentru a lucra la elaborarea unui manifest pe tema "Food for Health".
Lika este o regiune continentala din Croatia inconjurata de lanturi muntoase unde locuitorii au crescut dintotdeauna oi din rasa „Licka pramenka” in mod traditional stravechi.
La marea expozitie agricola Agroport West Lviv 2018 , care a avut loc in Ucraina, a fost preparata cea mai mare cantitate de terci de cereale doar din produse ecologice certificate.
Denumirea „Cioccolato di Modica” desemneaza doar produsul obtinut prin prelucrarea pastei de cacao amara cu adaos de zahar, pe raza comunei siciliene Modica (provincia Ragusa).
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev