Scrumbia de Dunare afumata protejata IGP
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
Lista produselor cu indicatie geografica protejata (IGP) din Romania a crescut cu Scrumbia de Dunare afumata.
Vinurile Maria Feteasca Alba si Ana Sauvignon Blanc poarta numele celor doua fiice ale proprietarului cramei Jidvei.
„Cappellacci di zucca ferraresi” IGP, Italia, sunt paste fainoase proaspete umplute cu dovleac.
Luna decembrie se mai numeste ANDREA, UNDREA, INDREA, NEIOS, NINGAU, are 31 de zile, avand ziua de 9 ore si noaptea de 15 ore
Reteta traditionala din judetul Csongrad, Ungaria.
In Muntenia se fac puricei traditionali cu branza dar si cu jumari.
Mancarea sanatoasa este unul dintre marile motive pentru care a fost creat pensiunea si restaurantul bio la Ferma Club 5, Moroieni, Dambovita, situata la 18 km de Sinaia.
Ferma ecologica Riverstone se afla in statul Virginia (SUA) intr-un cadru pitoresc pe valea raului Little.
Langosi pe vatra cu slanina, ceapa si carnati se fac in satul Turnu (Pecica), judetul Arad.
Medicina populara considera ca cel mai bun remediu pentru producerea somnului este mierea.
Provincia Chungcheong de Nord este singura provincie din Coreea de Sud fara iesire la mare, fiind situata in interior si departe de cele trei coaste ale Peninsulei Coreene.
Cu ocazia taierii porcului se prepara ciorba de varza murata.
„Schwabische Spatzle” IGP, Germania, cunoscute si sub denumirea de „Schwabische Knöpfle”, sunt paste fainoase cu o forma neregulata si suprafata rugoasa.
Productia de dulciuri este raspandita in toate regiunile Frantei, avand o traditie indelungata.
„Bulgarsko rozovo maslo”, IGP, Bulgaria, este un ulei esential obtinut prin distilare cu vapori din flori de trandafir de Damasc (Rosa damascena Mill).
„Longkou Fen Si” IGP, China, este un produs filiform din amidon uscat, obtinut din boabe verzi de fasole sau mazare.
Sarmalele, caracteristicele gastronomiei traditionale din Oroshazi, se prepara cu ocazia taierii porcului de Craciun.
Mancare traditionala ungureasca care se preara de taierea porcului.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev