Doua game de vinuri Mustoasa de Maderat

Mustoasa de Măderat este un soi autohton ce își are originea în localitatea Măderat, de unde și-a luat și numele.

Crama MAXIMARC producem vin din Mustoasă de Măderat în două game: Castel Sofia și MaxiMarc.

Mustoasa de Măderat Castel Sofia este produsă ca pe vremuri, în secolul 19. În trecut, Mustoasa se culegea după prima brumă și se așeza fiecare ciorchine pe ață, în pod, unde era mai aerisit și astfel începea procesul de deshidratare parțială a strugurilor. Crama MAXIMARC doreste să urmeze tradiția. Doar că nu pune strugurii pe ață, ci îi culege la jumătatea lunii octombrie și îi aseză în lădițe stocate într-o hală cu ventilație continuă timp de o lună. În această perioadă, strugurii nu se usucă, însă se usucă ciorchinele. Astfel, seva intră în boabe, iar acestea continuă să se maturizeze. La fel și pielița și sâmburii, ducând la arome complexe. Vinul are arome de miere, de fructe coapte – caise coapte, piersici galbene, migdale, nuci verzi. Un vin cu aciditate și mineralitate puternice, cu un potențial de învechire de 5+ ani.

Mustoasa de Măderat MaxiMarc este un vin care a evoluat foarte bine în sticlă, cu un potențial de învechire de 3+ ani. Nu are perioadă de deshidratare în lădițe, ci ajunge direct în cramă. Are o perioadă de macerare care durează cel puțin 24 de ore, iar fermentarea se face în cisterne de inox. După fermentare, Mustoasa MaxiMarc are o perioadă de maturare pe drojdii fine timp de 6 luni în inox, în timp ce Mustoasa Castel Sofia are o perioadă de maturare de un an pe drojdii fine, în butoi de stejar. Sunt perioade de recoltare și metode de vinificare diferite.

Crama MAXIMARC doreste să scoata în evidență că din același soi, în mai multe stiluri de vinificație, pot rezulta vinuri excepționale și totdată complexe. Când vine vorba de locația perfectă pentru evenimente în aer liber, nimic nu se compară cu farmecul aparte al cramei MaxiMarc. Aici, fiecare moment devine o poveste, iar cadrul natural înconjurat de podgorii întinse și apusurile spectaculoase, transformă orice ocazie într-o experiență de neuitat. Fie că este vorba despre o nuntă, o petrecere privată sau un eveniment corporate, la MaxiMarc veți găsi o atmosferă deosebită, completată de vinuri premiate și ospitalitate.

Informații și rezervări la numărul de telefon: 0725 118 890


 

Cautare