Racia de prune de Aldesti, judetul AradD-ul Vicar Viorel este proprietar de distilerie pentru alcool in localitatea Barsa, judetul Arad si are in curs de atestare si protejare denumirea produsului „RACIE DE PRUNE DE ALDESTI”.

D-ul Vicar are Autorizatie de functionare eliberata de primaria Birsa, Licenta de fabricatie eliberata de Directia Agricola si Certificat de absolvire al cursului de Distilator rachiuri naturale.

Cladirea in care se produce alcoolul dispune de doua cazane de fiert fructe si de distilat alcoolul, racitoare pentru racirea alcoolului, magazia pentru produsele obtinule si un bazin in care se decanteaza borhotul ce rezulta de la distilare. Pentru racirea alcoolilor foloseste apa din Canalul Morilor. Cladirea se prezinta in conditii foarte bune este din caramida iar in interior este varuita in alb.

Avind in vedere ca in zona se produce alcool din prune sub denumirea de RACIE DE PRUNE DE ALDESTI, d-l Vicar este sprijinit de catre OJCA Arad pentru atestarea si protejarea denumirii mai sus mentionate. Mai trebuie spus, despre aceasta bautura, ca este un produs de foarte buna calitate.