Cidrul in Pays D'Auge

 

 

Pays de d `Auge din Normandia este unul dintre cele mai pitoresti regiuni din Franta. Este o zona rurala cu drumuri care trec linistite printr-un peisaj domninat de livezi si cladirile vechi de ferma. Oamenii sai sunt calzi si primitori. Ei se lauda cu o mare bogatie de produse gastronomice.

 

Cidre Appelation Pays d`Auge controlee este un astfel de produs local. Acesta trebuie sa indeplineasca criterii stricte de productie: suc 100% fara adaos de apa sau zahar; fara suc de mere concentrat; fermentat numai cu drojdii naturale.

 

Eticheta AOC este o marca de calitate. AOC produce 8 milioane de litri de vin de mere pe an. Detine un urias rezervor de 1200 hectolitri pentru fermentare. Directorul fabricii, Francois Gilles spune ca "Pentru AOC, cidru se face din mere culese manual si din care se aleg fructele aflate in putrefactie. Intregul proces este mai mult artizanal. "

 

Cambremer este un oras fermecator in centru Pays d `Auge, unde in anul 1961 sa constituit primul grup al producatorilor locali de cidru. Pentru a incuraja vizitatorii in beciurile lor au infiintat Route du Cidre, o calatorie in circuit la fermele de cidru din regiune. Pliantele Route du Cidre pot fi ridicate de la biroul de informati turistice din oras. In cadrul circuitului puteti vizita foarte multi fermieri. Eric este un fermier care matureazeaza cele 12 soiuri de mere de cidru in hambar pentru a se concentra aroma si pentru a pierde din apa. Iar la ferma lui Domenique Denis, cum intri in pivnita remarci o multime de trofee castigate de cidrul sau de fructe la concursul anual AOC Cambremer, care are loc incepand din anul 1960, in luna mai.

 

Mai multe date despre Route du Cidre gasiti pe:

www.info-cidre.com

 

 

Informatii privind efectele terapeutice a vinului de mere (cidru)

 

Cidrul lupta cu anemia. Previne aparitia unei carente de fier, simptom ce include oboseala, slabiciune si lipsa de concentrare. O cana de cidru dulce sau sec acopera o cincime din necesarul zilnic de fier al organismului.

 

"Vinul si cidrul sunt adevarate medicamente pentru prevenirea bolilor de inima si a tuturor formelor de cancer. Consumul numai a 2-3 pahare zilnic, de vin sau cidru natural, reduce cu peste 30% riscurile unei morti premature, provocate de orice boala". Serge Renaud, cercetator francez

 

Cidrul de mere consumat zilnic poate preveni cancerul, bolile cardiace si accidentele cerebrale datorita unei concentratii mari de antioxidanti, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Glasgow, Anglia. Cidrul de mere si vinul rosu au o concentratie extrem de mare de fenoli (antioxidanti), prezenti in numar mult mai mare decat in merele crude. Polifenolii ajuta la eliminarea substantelor chimice care afecteaza celulele din organism, impiedicand inmultirea haotica a acestora.

 

Cidrul de mere O bautura traditionala mai curand pe alte meleaguri, cidrul este obtinut prin fermentarea merelor (dar se poate realiza si din alte fructe). Este considerat un adevarat medicament pentru prevenirea bolilor de inima. Fii atenta, insa, cand il bei, pentru ca are un continut de 3 - 8% alcool. In combinatie cu ceaiul, cidrul de mere este util in scaderea simptomelor racelii. De asemenea, te poate scapa de neplacerile unui nas infundat. Poti considera, la o masa, ca ai acoperit toate cele patru grupe de alimente necesare unei nutritii echilibrate daca, in loc de legume, ai baut cidru de mere.