Negreni este cunoscut prin Targul de toamna, numit si “Targul de la Fechetau”ce reprezinta cel mai spectaculos eveniment cu aspect comercial de peste an.
Cand ajungem la Negreni, la iesire spre Oradea, pe partea stanga, se afla parcarea Negreni, vestit popas turistic cunoscut si sub numele de Parcare – Cioroi. Aici, atat localnicii cat si turistii aflati in zona sau doar in trecere, pot sa savureze vestitii mici la gratar sau delicioasele specialitati culinare traditionale, precum ciorba de burta sau ciolan cu fasole. In parcarea de la Negreni exista in prezent opt restaurante, dintre care amintim: La Popas, La Bradeanu, Cris Dry sau Restaurant Amfora, mai familiar numit “La Tinu”, caci este locul unde suntem serviti de Master Chef Alexandru Constantin Hora.
Mai mult decat un popas, comuna Negreni detine un potential turistic deosebit, atat prin prisma locurilor frumoase, a peisajelor naturale, a obiectivelor turistice din imprejurimi, cat si datorita evenimentelor culturale si traditionale sau a oamenilor deosebiti care locuiesc in zona. Foarte aproape de soseaua care face legatura intre Cluj-Napoca si Oradea, in centrul satului Bucea, se afla biserica de lemn ce poarta hramul “Nasterea Maicii Domnului”. Capodopera a arhitecturii lemnului din Transilvania, ea este inscrisa in lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Targul coaselor” (ce marcheaza inceputul cositului) si Targul de toamna de la Negreni, pe langa manifestarile folclorice, atrag comercianti din toate zonele tarii si turisti interesati de diferite articole de port popular, artizanat, articole de mobilier vechi etc. Tot la Negreni, exista “Fechetau Cooperativa Agricola”, care comercializea a gama larga de produse obtinute pe plan local.
Amintim aici fructele de aronia, zmeura sau florile, in special gladiole. Comuna e strabatuta de apele Crisului Repede, ale Gherminului, Neportocului, Vaii caselor si Vaii Negrii. Daca dorim panorame care taie rasuflarea, putem incerca o drumetie pe dealul Paltinis, la Magura-Piatra Craiului sau la Caprafoi Ponor. Locurile de popas si agrement turistic, de pe traseu ne asteapta, precum Cabana Podina sau complexul Moara Hucului.
Situata in mod convenabil pe drumul principal E60, Pensiunea Mirabilandia Bucea, se bucura de o locatie linistita si ofera o piscina moderna in aer liber cu sezlonguri. Oaspetii pot savura un mic dejun consistent in fiecare dimineata iar restaurantul serveste preparate din bucataria traditionala romaneasca. Pe timpul verii, raul Crisul Repede din apropiere este ideal pentru caiac sau pentru a face o plimbare pe mal. La mare cautare este baia la ciubar atat pe timp de vara cat si iarna. Atat la cabana Podina cat si la Pensiunea Agroturistica Negreni baita la ciubar este o adevarata placere.